Espanja: Miki – La venda

Edustuskappale: La venda
Esittäjä: Miki
Lauluntekijä(t): Adrià Salas
Keskustele aiheesta foorumillamme

Barcelonan lähistöllä, Terrassan kaupungissa syntynyt ja kasvanut Miguel ”Miki” Núñez Pozo osallistui viime vuoden lopussa Espanjassa supersuosittuun Operación Triunfo -ohjelmaan. Itse kilpailussa hän sijoittui vasta kuudenneksi, mutta ohjelman jälkeen järjestetyssä, Espanjan viisukarsintana toimineessa Gala Eurovisiónissa hän oli voitokas. Gaalassa kilpaili yhdeksän Operación Triunfoon osallistunutta artistia, joista yleisö valitsi voittajaksi Mikin ja ”La vendan”.

Miki on opiskellut musiikkia jo lapsesta asti. Ennen soolouraansa hän esiintyi Dalton Bang -nimisessä coverbändissä. Opiskelutovereiden kokoama yhtye kiersi ympäri Kataloniaa monta vuotta, kunnes Miki päätti osallistua Operación Triunfoon.

Espanjan viisukarsinnassa Miki esitti myös toisen kappaleen, ”Nadie se salva” yhdessä Natalia Lacunzan kanssa. Myös tämä kappale nousi Espanjan singlelistalle samalla viikolla kuin ”La venda”. Tällä hetkellä Miki työstää debyyttialbumiaan.

Yhtenä suurista rahoittajamaista Espanja on varmistanut jo paikkansa finaalissa. ”La venda” kuullaan finaalin toisella puoliskolla. Kappaleen on tehnyt Adrià Salas. Hänet tunnetaan Katalonian alueella suositun La Pegatina -yhtyeen solistina ja kitaristina.

Teksti: Sami Luukela
Kuva: José Irún