Euroviisuristeily tarjoaa tänäkin vuonna roiman määrän viisuviihdettä

risteily2015Euroviisuklubin nyt jo kuudetta kertaa järjestettävään euroviisuristeilyyn on aikaa enää alle kolme viikkoa. Tallink Siljan kanssa yhteistyössä järjestettävä The Eurovision Cruise -teemaristeily on tänä vuonna 5.9.2015 M/S Baltic Queenilla ja suurta suosiota saavuttanut risteily onkin tässä vaiheessa jo lähes loppuunmyyty. Euroviisuklubin puheenjohtaja Jouni Pihkakorpi lupaa, että ohjelma on tälläkin kertaa tarkkaan mietitty ja se on rakennettu vain ja ainoastaan euroviisujen ympärille.
– Karaokessa isäntänä toimii tuttuun tapaan KJ Ville ja kappaleet ovat tietenkin vain euroviisuja, illan juontajina toimivat drag artistit Jukka K ja Divet. Artistivieraina nähdään Isoa-Britanniaa vuonna 1993 edustanut Sonia, Kyproksen vuoden 2012 edustaja Ivi Adamou ja Ruotsin Sanna Nielsen, joka edusti kotimaatansa viisuissa reilu vuosi sitten. Artistien jälkeen jatkuu euroviisudisko aamukuuteen DJ Wernerin ja DJ Ohrmeisterin johdolla. Risteilyn päätteeksi Jukka K ja Divet marssittavat lavalle jälleen uudet ja vanhemmat euroviisutähdet heidän huikeassa Euroviisushow’ssaan.

The Eurovision Cruise -tapahtuma sai alkunsa kuusi vuotta sitten kun euroviisufanien joukko totesi, ettei Suomessa ole yhtään kansainvälistä euroviisutapahtumaa faneille ja että tällaiselle tapahtumalle voisi olla tilausta.
– Mietimme tuolloin pitkään, että minkälainen tapahtuma erottaisi meidän tapahtuman muiden maiden järjestämistä tapahtumista ja minkälainen tapahtuma kiinnostaisi faneja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Meille suomalaisillehan risteilyt Ruotsiin ja Viroon ovat jo vakiintunut tapa juhlia ja totesimme, että euroviisuristeilyä ei järjestetä muualla. Ajattelimme, että tämä olisi myös ulkomaalaisille faneille syy matkustaa Helsinkiin. Niinpä kävimme neuvotteluja laivayhtiön kanssa ja Tallink Silja oli valmis lähtemään mukaan tekemään kanssamme tätä risteilyä, Pihkakorpi muistelee.
– Ensimmäisellä risteilyllä artistivieraina oli Euroband islannista, Cat Cat Suomesta ja Miss Divetin Euroviisushow. Risteilyllä oli mukana noin 500 euroviisufania ja kaksi henkilöä Ruotsista. Alku oli osallistujamäärältään ehkä hiukan vaatimaton, mutta saimme paljon positiivista huomiota euroviisufanien keskuudessa. Päätimme, että tätä perinnettä me jatkamme ja ajankohta näin kesän lopussa ennen uuden euroviisukauden alkamista on juuri sopiva.

Vuosien varrella euroviisuristeilytapahtumasta onkin kasvanut yksi Euroopan suurimmista fanitapahtumista ja sen suosio on kasvanut jokainen kerta. Varsinaisen risteilyn rinnalle on luotu myös oheistoimintaa koko viikonlopulle, jotta sekä ulkomaalaiset että myöskin suomalaiset viisufanit saisivat viikonlopusta mahdollisimman paljon irti. Luvassa on esimerkiksi euroviisudiscot niin perjantaina kuin vielä sunnuntainakin sekä Helsingin edustalla päiväristeily M/S Emmalla ennen varsinaista risteilyä.
– Syitä risteilyn suosioon on varmasti sen ajankohta, hyvät artistit, tunnelma euroviisufanien kesken sekä toimiva yhteistyö Tallink Siljan kanssa. Tämän vuoden risteilylle on tulossa euroviisufaneja noin 20 eri maasta, kauimmaiset jopa Yhdysvalloista ja Argentiinasta saakka ja monelle fanille tämä risteily onkin ensimmäinen kerta Suomessa tai Helsingissä. Tämän vuoden euroviisuristeilystä on tulossa kansainvälisin ja osallistujamäärältään suurin euroviisuristeily, mitä olemme järjestäneet. Jos et ole vielä varannut matkaasi, niin tee se nyt ettet jää paitsi tästä tapahtumasta, Pihkakorpi muistuttaa lopuksi.

Risteily Facebookissa

Perjantain Eurovision Fanclub Night

Lauantain päiväristeily Helsingin edustalla

 

 

risteily2015b