Euroviisut on peruttu

Niinhän siinä kävi, että myös Euroviisut joutuivat lopulta taipumaan koronaviruksen edessä.  Euroopan yleisradioliitto EBU ilmoittikin tänään iltapäivällä, että toukokuiset Rodderdamin kisat on nyt virallisesti peruttu. Ennalta jo varsin arvattavissa ollutta päätöstä perusteltiin muun muassa sillä, että päätöksellään EBU halua asettaa artistien, työntekijöiden, euroviisufanien sekä muun yleisön terveyden etusijalle.

Tämä on ensimmäinen kerta viisuhistorian aikana kun kisat perutaan. Vielä ei ole vahvistettu missä ja milloin Euroviisut järjestetään vuonna 2021. Huhujen mukaan näyttäisi kuitenkin siltä, että kisaisännyys tarjottaisiin ensisijaisesti Rodderdamille myös vuonna 2021.

Päätös on erityisen ikävä myös mukaan valittujen artistien ja lauluntekijöiden kannalta. Jokainen 41 osallistujamaasta olikin ehtinyt jo valitsemaan kilpailukappaleensa tavalla tai toisella. Viisujen nykysääntöjen mukaan nyt valitut kilpailukappaleet ovat ensi vuonna jo liian aikaisin julkaistuja. Nähtäväksi jää muutetaanko Euroviisujen sääntöjä vai jäävätkö tämän vuoden kilpailukappaleet välivuoden myötä pois laskuista.  Ainakin Espanjan ja Ranskan yleisradioiden kerrotaan jo tarjonneen tämän vuoden edustajilleen uutta mahdollisuutta vuonna 2021.