Fredrik Kempen sävellys mukana Puolan finaalissa

Puolan karsinnat eli Krajowe eliminacje do konkursu Eurowizji järjestetään yhden illan finaalina ensi viikon lauantaina 18. helmikuuta. Maan yleisradioyhtiö TVP julkisti tänään 10 finalistia, joiden joukossa on viisuja seuranneille tuttuja nimiä, niin artisti- kuin tekijäpuolellakin.

TVP myöhensi avoimen sävellyskilpailun takarajaa jo aiemmin, mutta nyt valinnat on saatu tehtyä. Suomalaisille tutuin nimi lienee Martin Fitch (oik. Marcin Mroziński), joka edusti oikealla nimellään Puolaa vuoden 2010 viisuissa teatraalisella kappaleella ”Legenda”. Nyt hän pyrkii edustusmatkalle englanninkielisellä ”Fight for us” -sävelmällä, jonka hän on tehnyt yhdessä Sean Kennedyn kanssa.

Tekijäpuolelta tutuin nimi lienee ruotsalainen Fredrik Kempe, joka ei yllättäen ole ollenkaan mukana Ruotsin viisukarsinnoissa tänä vuonna. Puolassa hänen ja David Kreugerin kynäilyn ”Voiceless” esittää puolalais-ruotsalainen Isabell Otrębus-Larsson, joka on tuttu Puolan Talent-kykykilpailusta.

Puolalaisfanien mukaan pienoinen ennakkosuosikki on Rafał Brzozowski, joka on artistilistan tunnetuin nimi Puolassa. Hänen virallisella Facebook-sivullaan on lähes 300 000 seuraajaa.

Puolan finalistit:

Martin Fitch (kuvassa) – Fight for us
Kasia Moś – Flashlight
Carmell – Faces
Agata Nizińska – Reason
Rafał Brzozowski – Sky over Europe
Isabell Otrębus-Larsson – Voiceless
Małgorzata Uściłowska (Lanberry) – Only human
Aneta Sablik – Ulalala
Paulla – Chcę tam z tobą być
Olaf Bresse – You look good

Keskustele aiheesta foorumillamme