Georgia: Circus Mircus – Lock me in

Edustuskappale: Lock me in
Esittäjä: Circus Mircus
Lauluntekijä(t): Circus Mircus
Esiintymispaikka: 5. (toinen semifinaali)

Georgia oli ensimmäisten maiden joukossa, jotka julkaisivat edustajansa Torinon kisoihin. Jo viime vuoden marraskuussa kerrottiin Circus Mircus -yhtyeen kerrottiin edustavan maata vuoden 2022 Euroviisuissa.

Kuva: Circus Mircus

Tarinan mukaan kolme sirkuskoulusta pudonnutta perusti Circus Mircuksen Georgian pääkaupungissa Tbilisissä vuonna 2020. He kertovat, että he eivät olleet tarpeeksi hyviä sirkuskouluun, mahdollisesti jopa koko joukon huonoimpia, ja täten he päätyivät ystävystymään. Vuonna 2022 yhtyeeseen kuuluvat Damocles Stavriadis, Igor Von Lichtenstein, Bavonc Gevorkyan sekä Iago Waitman. Nimet ovat suurella todennäköisyydellä taiteilijanimiä.

Vuonna 2020 yhtye julkaisi yhtyeen nimeä kantavan EP:n, joka sisälsi neljä kappaletta. Sen jälkeen Circus Mircus on julkaissut muun muassa singlet “The ode to bishkek stone” ja “23:34“. Edustuskappale “Lock me in” julkaistiin 9. maaliskuuta, mutta sen musiikkivideota saatiin odottaa aina huhtikuun alkuun asti. Yhtye ilmoitti kappaleen julkaisun yhteydessä, etteivät kokeneet sopivaksi julkaista “iloista ja värikästä” musiikkivideota Venäjän suorittaman Ukrainan valtauksen vuoksi.

Helsingin kisoissa vuonna 2007 debytoinut Georgia ei ole voittanut Euroviisuja vielä koskaan. Nykyisistä osallistujamaista Georgialla on toiseksi pisin karsiutumisputki ja maata ei ole nähty viisufinaalissa sitten vuoden 2016. Parhaimmillaan maa on sijoittunut finaalin yhdeksänneksi, vuosina 2010 ja 2011.

Teksti: Sami Luukela