Georgia, Turkki ja Viro harjoittelivat

Ennen päivän lounastaukoa harjoittelemassa kävi Georgia. Halli oli jo tyhjentynyt Loreenia seuraavista toimittajista ja Anri Jokhadze sai harjoitella suhteellisen rauhassa. Itse esitys tulee olemaan melko lailla kappaleen näköinen – varsinainen sekametelisoppa. Anri aloittaa ”oopperalaulantansa” catwalkilta musta huppu päässään. Sieltä hän palaa neljän taustalaulajattarensa luokse savun täyttämälle lavalle. Taustaseinillä vilkkuvat tähdet nopeiden kuvakulmien kuvatessa esitystä. Anri esittelee myös soittajan taitojaan ensin rumpujen ja sitten pianon ääressä. Pyrojen alkaessa ilotulituksensa Anri kaivaa glitterisen megafonin esiin ja lavalle saapuu vielä hyppimään sekä akrobatiatemppuja tekemään taustatanssijatar. Esityksessä siis on melkein kaikkea, mitä vain kolmeen minuuttiin on ehditty tunkemaan.

Lounastauon jälkeen harjoitusvuoroon tullut Turkki vie esityksessään katsojat alun pyrojen kautta rakkauden merelle, jossa taivas voi olla täynnä sydämiä, ankkureita ja kaukana kajastaa majakka. Meri voi olla myös välillä myrkyisä, ja taustatanssijoiden vauhdikas koreografia ja led-seinän myrsky sai kyllä ruudun kautta tuntemaan laivan keinumisen. Näin lounaan jälkeen jopa lievät merisairauden oireet voi loistava show saada aikaiseksi Canin huojuessa ”merenkäynnissä” lavalla edestakaisin. Lavalla tullaan pyrojen lisäksi näkemään savua ja hauskin yksityiskohta koreografiassa lienee taustatanssijoista Canin ymparille rakentuva laiva.

Veljeskansallamme Virolla on loistava esiintymispaikka Georgian ja Turkin vauhdikkaiden kappaleiden jälkeen. Esityksessä Ott on asettautunut lavalle hieman erilleen taustalaulajattarestaan, aivan kuten Viron finaalissakin. Myös kuvaus lähikuvineen noudattaa aika pitkälti samaa ideaa. Ott lauloi hyvin, vaikka ilmesesti korvanappien äänen kanssa olikin hieman ongelmia. Hallissa oli harjoituksia seuraamassa myös useita Viron lippuja kantavia katsojia. Kappale siis on jo koskettanut sydämiä ja saanut ihailijoita ympäri Eurooppaa.

Katso video Georgian harjoituksista

Katso video Turkin harjoituksista

Katso video Viron harjoituksista

[Not a valid template]