Hera Björk maailmaa valloittamassa

Moni muistaa Herä Björkin vuodelta 2010, jolloin hän edusti kotimaatansa Islantia kappaleella ”Je Ne Sais Quoi”. Hera on nähty myös kotimaansa taustakuoroissa vuosina 2008 ja 2009. Lisäksi Hera voidaan muistaa myös vuonna 2009 Tanskan karsinnoissa toiseksi sijoittuneesta kappaleesta ”Someday”, joka voitti samaisena vuonna OGAE Second Chance -kilpailun.

Tänä vuonna Hera on suunnannut katseensa myös Euroopan ulkopuolelle ja niinpä Hera osallistui Chilessä vuosittain kisattavaan Viña del Mar International Song Festival -tapahtumaan, jota pidetään Latinalaisen Amerikan tärkeimpänä musiikkitapahtumana. Hera kilpaili tapahtumassa ”Because You Can” -kappaleella eikä turhaan, Hera nimittäin nappasi voiton Suomen aikaan varhain tänä aamuna päättyneessä kilpailussa.
– Elämä on kaunista ja nyt on aika skoolata, Hera iloitsi hetki sitten facebook-sivuillaan.

Vuodesta 1960 kisattu Viña del Mar International Song Festival avattiin kansainvälisille lauluntekijöille ja artisteille vuonna 1968. Hera Björk ei olekaan ensimmäinen euroviisuista tuttu artisti, joka on kilpailun voittanut. Elpida, Paolo Meneguzzi ja Gisela ovat niin ikään voittaneet kyseisen kilpailun. Sen sijaan Heran voitto oli ensimmäinen Pohjoismaihin tullut voitto. Voittokappaleen ”Because You Can” tekijätiimistä löytyy viisufaneille tuttuja nimiä. Heran kanssa kappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Jonas Gladnikoff ja Örlygur Smári. Alkujaan kappale on julkaistu jo vuonna 2010 ”Je Ne Sais Quoi” -albumilla, mutta se tuotettiin ja sovitettiin uuteen uskoon nyt kisattua Viña del Mar International Song Festivalia varten. Lisäksi kappaleesta levytettiin paikallisen yleisön iloksi espanjankielinen versio, jonka sanoituksesta vastasi Primoz Poglajen.

Katso kappaleen ”Because You Can” esitys Youtubessa

Kuuntele espanjankielinen versio Youtubessa