Illan viisutrillerissa monta ennakkosuosikkia: katso Viisukuppilan veikkaukset voittajasta ja Suomen sijoituksesta

Euroviisufanien joulu on koittanut Portugalin auringon alla Lissabonissa. Atlantilta puhaltelevat tuuletkaan eivät voi viedä mennessään sitä tuttua jännitystä vatsanpohjassa, jonka Eurovision laulukilpailun finaali viisufaneissa aiheuttaa. Ensimmäistä kertaa viisufinaalia isännöivät portugalilaiset antavat omien perinteidensä kuulua ja näkyä tämän vuoden show’ssa. Illan aluksi tulemme esimerkiksi kuulemaan fado-tähtiä ennen kuin lippuparaati johdattelee kilpailijat lavalle.

Viisukuppilan ja escstats.comin viiden henkilön tiimi on seurannut Lissabonissa Euroviisujen harjoituksia tiiviisti, viimeisimpänä eilisillan kenraaliharjoituksen, jonka perusteella eri maiden tuomaristot ovat jo antaneet pisteensä. Tämän myötä onkin tullut aika myös meidän kevään viimeiselle veikkaukselle. Kukin tiimimme jäsen veikkasi finaalin kärkiviisikkoa niin, että ensimmäiselle sijalle sijoitettu sai 5 pistettä, toiselle sijalle sijoitettu 4 pistettä ja niin edelleen.

Koko kevään ennakkosuosikin viittaa harteillaan pitäneen Israelin Netta Barzilain voitto ei missään nimessä ole kirkossa kuulutettu. Viime hetkillä Israelin rinnalle ja jopa ohikin tuntuu menneen monta maata. Veikkauksessamme onkin kolmen kärjessä Kypros, Bulgaria ja Tšekin tasavalta. Tämä kolmen maan kärki erottuu veikkauksessamme selvästi muista kilpailijamaista. Bulgariaa veikkaa voittajaksi kaksi tiimiläistä. Kyproksen, Tšekin ja Norjan voittoa veikkaa kutakin yksi tiimimme jäsen.

Tämän vuoden kisassa kisan kärkeä tuntuu olevan hyvin hankalaa ennakoida ja veikkauksemme hajaantuvatkin melkoisesti. Mikään maa ei onnistu vakuuttamaan kaikkia jäseniämme TOP5-sijoituksestaan. Lähimmäksi pääsi Kypros olemalla neljän tiimiläisen listalla. Nimeämisiä TOP5-sijalle sai meiltä peräti 14 maata eli yli puolet finaalin maista.

Suomen Saara Aalto ei upeasta semifinaali-esityksistään huolimatta mahtunut kenenkään tiimiläisemme TOP5-veikkaukseen mukaan. Veikkaukset Suomen sijoituksesta vaihtelivat kuudennesta sijasta aina finaalin 21. sijaan asti. Kaikkien tiimiläistemme keskiarvona veikkaamme Suomen sijoittuvan joko sijalle 13 tai 14.

Semifinaaliveikkauksemme osui suhteellisen hyvin oikeaan, vaikka ennakoimattomia ja selkeitä yllätyksiäkin meille tuli. Siksi veikkaustulokseemme kannattaa suhtautua normaalilla varauksella. Euroviisuissa kun lähes mikä vain voi olla mahdollista.

Viisukuppilan ja escstatsin finaaliveikkaus:

1. Kypros 17 pistettä
2. Bulgaria 14 pistettä
3. Tšekki 10 pistettä
4. Norja 6 pistettä
5. Israel 5 pistettä
6. Italia, Moldova ja Liettua 4 pistettä
9. Ruotsi 3 pistettä
10. Ranska, Tanska ja Unkari 2 pistettä
13. Saksa ja Irlanti 1 piste
Näistä maista yksittäisen nimeämisen sai Liettua, Ruotsi, Ranska, Tanska, Unkari, Saksa ja Irlanti.

Viisukuppilan ja escstatsin viisutiimi toivottaa kaikille antoisaa ja iloista viisuiltaa!