Irlannin lehdistötilaisuus

Irlannin hersyvän hauskan edustajan, Niamh Kavanaghin, lehdistötilaisuudessa oli tunnelma katossa. Niamh on sydämellinen ihminen, jolla on jalat tukevasti maassa. Aluksi keskusteltiin aamulla pidetystä toisesta harjoituksesta, joka sujui loistavasti. Niamh kertoi, että on ihanaa, että voi vain keskittyä laulamiseen ja omaan suoritukseensa, kun kaikki muu on täydellistä: äänimaailma, valot, tekniikka ja kamerat. Seuraavaksi hän esitteli taustajoukkonsa ja delegaationsa. Lavalla nähtävä huilisti on Niamhin serkku.

Lehdistö esitti kysymyksiä mm. Niamhin yhteistyöstä Secret Gardenin kanssa ja tulevasta albumista, joka on suunnitteilla saman tuotantotiimin kanssa. Niamh on nähty myös bailaamassa Oslon yössä ja aiheeseen liitetty kysymys sai entisen viisuvoittajan nauramaan remakasti. Hän kertoi, ettei nauti paljon alkoholia, vaikka joissakin bileissä ei olekaan kieltäytynyt ilmaisesta alkoholista. Kasvot menivät vakavammiksi, kun hän sanoi että olisi törkeää unohtaa syy, miksi hän on Oslossa. Hän ei ole tullut tänne bilettämään, eikä vaaranna laulajan instrumenttia eli lauluääntään. Eilisiltanakin Niamh painoi pään tyynyyn jo kello 10.

Lavaylöspanosta ja valaistuksesta hän kertoi, että se on yhdistelmä Irlannin delegaation omia toiveita ja järjestävän tahon ehdotuksia. Kompromissit on kuitenkin kaikkia tyydyttävällä tavalla. Kun kyse on kuitenkin aikaisemmin Eurovision laulukilpailut voittaneesta henkilöstä, ei tietenkään voitu välttyä kysymyksiltä koskien viisujen merkityksestä laulajan uralle. Niamh sanoi voitolla olevan suuri merkitys niihin työtehtäviin, joita hän on uransa aikana päässyt tekemään. Kaikkien saavutuksien yläpuolelle hän kuitenkin nostaa omat poikansa. Heistä hän on elämässään eniten ylpeä.

Niamh Kavanagh taustalaulajineen ja biisintekijöineen