Irlanti: Brooke – That’s rich

Edustuskappale: That’s rich
Esittäjä: Brooke
Lauluntekijä(t): Brooke Scullion, Izzy Warner, Karl Zine
Esiintymispaikka: 10. (toinen semifinaali)

Brooke Scullion syntyi vuonna 1999 Iso-Britannialle kuuluvassa Pohjois-Irlannissa. Nuorena Brooke harrasti sekä taiteita että urheilua. Hän esiintyi monissa musikaaleissa ja samalla pelasi camogie-joukkueessa. Camogie on lähinnä Irlannissa pelattava laji, jossa leveäpäiselle kepillä pyritään kuljettamaan palloa maalille. Camogie on yksinomaan naisten laji ja pelin miesten version nimi on hurling.

Kuva: Ruth Medjber

Vuonna 2020 viimeistään vuotta Ulsterin yliopistossa opiskellut Brooke osallistui Ison-Britannian The Voice -kilpailuun. Alkukarsinnassa kaikki ohjelman neljä valmentajaa olisivat halunneet Brooken omaan tiimiinsä, mutta hänen valinta osui pop-laulaja Meghan Trainoriin. Brooke eteni aina kilpailun finaaliin asti, jossa hän sijoittui kolmanneksi.

Kaksi vuotta myöhemmin Brooke osallistui Irlannin euroviisukarsintaan. Kuuden vuoden, ja useiden pettymysten jälkeen, Irlannin yleisradioyhtiö RTÉ päätti järjestää jälleen julkisen karsinnan. Karsinnan osallistujen joukossa oli muun muassa Irlantia vuonna 2017 edustanut Brendan Murray. Kahden erillisen tuomariston, kansainvälisen ja studiossa istuneen, mielipiteet erosivat suuresti. Studiotuomaristo sijoitti Brooken toiseksi viimeiseksi, mutta “That’s rich” oli kansainvälisen tuomariston suosikki. Irlantilaisten puhelinäänestäjienkin mielestä Brooke oli illan paras ja hänet valittiin edustamaan Irlantia Torinon kisoihin.

Irlanti on nähty viisufinaalissa viimeksi vuonna 2018, jolloin Ryan O’Shaughnessy edusti maata. Kymmenen kärkeen maa ei ole sijoittunut sitten vuoden 2011. Voittoja maalla on kuitenkin edelleen enemmän kuin milllään muulla. Brooke tavoittelee finaalipaikkaa toisen semifinaalin kymmenentenä.

Teksti: Sami Luukela