Irlanti lähtee euroviisuihin Nicky Byrnen johdolla – myös edustuskappale julkaistiin jo

Irlanti2Irlannin yleisradio RTE luottaa tänä vuonna aikuistuneen poikabändiläisen vetovoimaan ja lähettää Tukholman euroviisuihin Westlife-yhtyeestä tutun Nicky Byrnen. 37-vuotias Byrne tavoittelee viisumenestystä popkappaleella “Sunlight”, jonka hän on itse säveltänyt Ronan Hardimanin ja sanoittanut Wayne Hectorin kanssa

Vaikka Byrnen osallistuminen on ollutkin viime päivinä kiivaan spekulaation kohteena, tuli sisäinen artistivalinta monelle silti yllätyksenä. Suomen tavoin Irlanti juhlii tänä keväänä 50. osallistumiskertaansa ja ennen tätä maassa on perinteisesti luotettu julkiseen karsintakilpailuun sisäisen valinnan sijaan.

Irlanti on toistaiseksi ainakin vielä euroviisujen menestynein maa seitsemällä voitollaan. Tämän vuosituhannen puolella maa ei ole kuitenkaan onnistunut saavuttamaan samanlaista menestystä kuin 1990-luvulla. Kärkikymmenikköön maa on päässyt 2000-luvulla vain kolmesti ja kahtena viime vuotena tie on tyssännyt semifinaalivaiheeseen. Nähtäväksi jää, onnistuuko jalkapallossakin onneaan kokeillut Nicky Byrne palauttamaan Irlannin menestyskantaan.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen video