Iso-Britannia: Michael Rice – Bigger than us

Edustuskappale: Bigger than us
Esittäjä: Michael Rice
Lauluntekijä(t): Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik, Jonas Thander
Keskustele aiheesta foorumillamme

Euroviisujen suuri rahoittajamaa Iso-Britannia nähdään tuttuun tapaan suoraan finaalissa. Tänä vuonna maata edustaa 21-vuotias laulajalupaus Michael Rice. Michael voitti brittien karsinnan kappaleella ”Bigger than us”. Yksi kappaleen tekijöistä on John Lundvik, joka nähdään niin ikään Ruotsin edustajana tänä vuonna. Tarina kertoo, että John harkitsi alunperin itse esittävänsä ”Bigger than usin” Ruotsin euroviisukarsinnoissa. Lopulta hän päätyi toiseen kappaleeseen ja loppu onkin historiaa.

Michael Rice syntyi Hartlepoolin kaupungissa Englannissa. Monien euroviisuartistien tavoin myös Michaelin ura on lähtenyt käytiin kykykilpailujen kautta. Vuonna 2014 hän osallistui Ison-Britannian X Factoriin, jossa kuitenkin putosi kisasta jo bootcamp-vaiheessa. Viime vuonna Michael nähtiin All Together Now -laulukilpailussa, jonka hän myös voitti. Menestyksen siivittämänä Michael sai kunnian olla yksi kuudesta artistista, jotka valittiin kisaamaan brittien euroviisukarsinnassa You Decide.

Iso-Britannia on ollut mukana Euroviisuissa vuodesta 1957 lähtien ja voittanut kilpailun viidesti. Viimeisin voitto on vuodelta 1997, joka on sattumoisin myös Michael Ricen syntymävuosi.

Teksti: Aino Ahlgren
Kuva: BBC/Joe Giacomet