Iso-Britannia: SuRie – Storm

SuRie, Iso-Britannia 2018
Edustuskappale: Storm
Esittäjä: SuRie
Lauluntekijä(t): Nicole Blair, Gil Lewis, Sean HargreavesKeskustele aiheesta foorumillamme

BBC järjesti tänä keväänä Ison-Britannian You Decide -viisukarsintansa vuoden 1974 isäntäkaupungissa Brightonissa. Kuuden kilpailukappaleen joukosta kilpailun voittajaksi ja näin brittien edustajaksi selvisi SuRien (oik. Susanna Marie Cork) esittämä ”Storm”. Kilpailukappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Nicole Blair, Gil Lewis ja Sean Hargreaves. Voittaja valittiin puhelinäänten ja muusiikin ammattilaisista muodostuneen kansainvälisen juryn äänten perusteella.

Ihan minään keltanokkana brittien edustaja ei joudu viisuareenoille astelemaan. 29-vuotias vaaleatukkainen neitokainen on nimittäin hankkinut viisukokemusta ja rohkeutta aikaisemmin jo vuosina 2015 ja 2017, jolloin hän otti tuntumaa viisulavaan Belgian taustalaulajana. Nähtäväksi jää ottaako SuRie itse taustalaulajia lavalle mukaan.

Yhtenä Euroviisujen suurena rahoittajamaana Iso-Britannia pääsee tänäkin keväänä automaattisesti finaaliin. Tämä ei kuitenkaan takaa Isolle-Britannialle välttämättä menestystä, sillä edellisen kerran maa on sijoittunut kärkikymmenikköön Jade Ewenin toimesta vuonna 2009.