Israel: Kobi Marimi – Home

Edustuskappale: Home
Esittäjä: Kobi Marimi
Lauluntekijä(t): Inbar Wizman, Ohad Shragai
Keskustele aiheesta foorumillamme

Kobi Marimi saa kunnian edustaa isäntamaa Israelia. Kobi voitti helmikuussa HaKokhav HaBa -kykykilpailun, joka toimi Israelin euroviisukarsintana. Hänen edustuskappaleensa ”Home” saatiin sen sijaan kuultavaksi vasta maaliskuussa, koko euroviisukattauksen viimeisenä. Kappale on Inbar Weitzmanin ja Ohad Shargain käsialaa.

27-vuotias Kobi Marimi on kotimaassaan vielä suhteellisen tuntematon artisti, mutta tilanne varmasti muuttuu kevään aikana. Miehelle on kuitenkin kertynyt rutkasti esiintymiskokemusta. Kobi valmistui viime vuonna näyttelijäksi maineikkaan israelilaisen näyttelijä-ohjaaja Nissan Nativin mukaan nimetystä näyttelijästudiosta. Kobilla on hyppysissään myös lupaavimman musikaalinäyttelijän palkinto, jonka hän voitti Israelin musiikkiteatterifestivaaleilla.

Kobi syntyi ja kasvoi Ramat Ganin kaupungissa, mutta asuu nykyään Tel Avivissa. Hänellä ei siis ole pitkä matka viisuareenalle. Aikaisemmin Kobi työskenteli baarimikkona ja elokuvateatterin kassalla. Hän on myös suorittanut asevelvollisuutensa Israelin puolustusvoimissa.

Israelilla on neljä euroviisuvoittoa. Kobi Marimi esiintyy finaalissa numerolla 14.

Teksti: Aino Ahlgren
Kuva: Ronen Akerman