Israel: Netta – Toy

Netta, Israel 2018
Edustuskappale: Toy
Esittäjä: Netta
Lauluntekijä(t): Doron Medalie, Stav BegerKeskustele aiheesta foorumillamme

Israelin tämänvuotista edustusartistia etsittiin useamman kuukauden kestäneen HaKokhav Haba L’Eurovizion -nimisen kykykilpailun kautta. Helmikuussa huipentuneen kilpailuun voittoon nousi 25-vuotias Netta Barzilai joka lunasti näin itselleen edustusmatkan Lissaboniin.

Varsinaisen kilpailukappaleen valitseminen annettiin erityisesti tätä tehtävää varten kootulle työryhmälle. Maaliskuussa ensisoittonsa saanut “Toy” ampaisi heti julkaisemisensa jälkeen monien vedonlyöntitilastojen ykköseksi. Tämä Doron Medalien ja Stav Begerin kirjoittama kappale lienee yksi viisuvuoden persoonallisimpia. Laulajan itsensä mukaan se on myös kannanotto naisten oikeuksien puolesta Me too -kampanjan hengessä. Medalien voidaan muistaa myös Nadav Guedjin kappaleen “Golden boy” ja Hovi Starin kappaleen “Made of stars” tekijätiimeistä.

Kotimaassaan klubikeikoillaan ja häälaulajana myös mainetta niittänyt Netta on opiskellut musiikkia kotikaupungissaan Hod HaSharonissa sijaitsevassa Rimon School of Jazz and Contemporary Music -opinahjossa. Lisäksi hän nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kokeilemaan myös teatterilavoja ja laulamaan Israelin armeijan laivaston yhtyeessä. Nuori laulajatar toivoo itse menestyvänsä kisassa kotimaansa 70-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.