Israelin viisu on dramaattista voimapoppia

Mei FinegoldIsrael julkisti viisuvalintansa keskiviikkona 5. maaliskuuta. Jo aiemmin sisäisesti maan edustajaksi valitun Mei Finegoldin kilpailukappaleeksi vahvistui IBA-televisioyhtiön suorassa Kdam 2014 -lähetyksessä  “Same Heart” (säv. & san. Rami Talmid). Valinta suoritettiin kanavan mukaan “Israelin kansan päätöksellä” eli tekstiviesti- ja puhelinäänestyksellä kolmen finalistikappaleen joukosta. Finaalissa olivat voittajan ohella mukana kappaleet nimeltä “Nish’eret iti” ja “Be Proud”.

“Same Heart” on rocksoundein maustettua, ärhäkkää ja dramaattiseksikin luonnehdittavaa voimapoppia. Israel luottaa tänäkin vuonna kaksikieliseen viisuun – kappaleen keskellä lauletaan hepreaksi, muuten englanniksi. Mei Finegold on tullut israelilaisille alunperin tutuksi  Idols-tyyppisestä “Kochav Nolad” -kykyjenetsintäohjelmasta. Hän on myös esiintynyt musikaaleissa ja laulanut Limousine Express -yhtyeessä.

Israelin viisufinaali oli sikäli poikkeuksellinen, ettei lähetyksessä nähty kaikista kolmesta kappaleesta live-esityksiä. Sen sijaan kappaleista oli tehty esikatseluvideot, jotka esitettiin puolen tunnin mittaisessa ohjelmassa. Mei Finegold istui studiossa keskustelemassa juontajan kanssa, ja lähetyksen lopuksi paljastettiin äänestyksen tulos.

Israel kilpailee finaalipaikasta euroviisujen toisessa semifinaalissa torstaina 8.5.2014.

Katso “Same Heart” -kappaleen esikatseluvideo

Keskustele aiheesta foorumillamme