Italia: Mahmood & Blanco – Brividi

Edustuskappale: Brividi
Esittäjä: Mahmood & Blanco
Lauluntekijä(t): Alessandro Mahmoud, Riccardo Fabbriconi, Michele Zocca (Michelangelo)
Esiintymispaikka: 9. (finaali)

Sanremon perinteisten musiikkijuhlien voittajaksi valittiin tänä vuonna finaalin toisella kierroksella kaikkien äänestyskomponenttien suosikiksi noussut “Brividi”. Kappaleen esittäjistä toinen, Mahmood, on jo viisuyleisölle tuttu. Hän sijoittui toiseksi vuoden 2019 Euroviisuissa kappaleella “Soldi”. Duettoparinaan hänellä on 19-vuotias Blanco-taitelijanimellä esiintyvä Riccardo Fabbriconi, joka on yksi Italian suosituimmista artisteista.

Kuva: Bogdan Chilldays Plakov

Vuonna 2020 Blanco julkaisi ensimmäiset kappaleensa musiikkipalvelu Soundcloudissa ja nopeasti kiinnitti levy-yhtiöiden huomion. Jo samana vuonna julkaistiin hänen debyyttisinglensä Universal Musicin alaisuudessa. Kakkossingle “Notti in bianco” nousi Italian singlelistan sijalle kaksi ja on myynyt maassa jo viisinkertaista platinaa. Debyyttialbumi Blu celeste julkaistiin viime vuoden lopulla. Italiassa saavutetun ykkössijan lisäksi albumi nousi myyntilistalle myös Sveitsissä.

Mahmood on ensimmäisen viisuesiintymisensä jälkeen julkaissut albumin Ghettolimpo, jonka kappaleita on striimattu musiikkipalvelu Spotifyssa lähes 200 miljoonaa kertaa. Edustuskappale “Brividi” on Mahmoodin ja Blancon yhdessä sanoittama ja yhdessä Michele “Michelangelo” Zoccan kanssa säveltämä.

Isäntämaa Italia on yksi kotikisojen ennakkosuosikeista. Kappale on noussut listoille jo useassa maassa. Italian esiintymispaikka arvottiin maaliskuussa ja Mahmood ja Blanco nousevat Torinon viisulavalle finaalin yhdeksäntenä esiintyjänä.

Teksti: Sami Luukela