Jatkuuko Suomen finaaliputki? Veikkaus 1. semifinaalin läpimenijöistä

Tänään selvitetään vuoden 2024 ensimmäisen semifinaalin jatkajat. Viisukuppilan uutis- ja moderaattoritiimi on tehnyt oman veikkauksensa illan läpimenijöistä. Numerot jokaisen maan alla viittaavat siihen, kuinka moni meistä veikkaa kyseistä maata jatkoon. Windows95man nähdään numerolla kymmenen.

1. 🇨🇾 Kypros: Silia Kapsis – Liar
Vasta 16-vuotias Silia Kapsis jatkaa Kyproksen menestysreseptiä nimeltä ”naislaulaja menevän pop-kappaleen kanssa”. Se on meidän mielestämme edelleen tarpeeksi pureva tapa yltääkseen finaaliin.
Jatkoon: 6/8

2. 🇷🇸 Serbia: Teya Dora – Ramonda
Serbialle on siunaantunut alkupään esiintymispaikkoja lähivuosina. Tämä lyö kapuloita menestysjunan rattaisiin, mutta arvioimme Serbialla olevan tarpeeksi kannattajia finaalipaikan saadakseen.
Jatkoon: 7/8

3. 🇱🇹 Liettua: Silvester Belt – Luktelk
Liettua on ollut valtavan suosittu kuppilassa. Raatimme uskoo Silvesterin tuovan Liettualle neljännen perättäisen finaalipaikan.
Jatkoon: 8/8

4. 🇮🇪 Irlanti: Bambie Thug – Doomsday blue
Irlannilla on ollut todella vaikeaa viisuissa. Tämänvuotiset harjoitusklipit ovat antaneet toivoa siitä, että tänä vuonna Bambie Thug räjäyttää kelttimaan pankin. Olemme yksimielisiä Irlannin menestyksestä.
Jatkoon: 8/8

5. 🇺🇦 Ukraina: alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria
Ukraina on ollut kappaleen julkaisusta lähtien yksi suurimmista ennakkosuosikeista. Harjoituspätkät vahvistivat sen asemaa entisestään. Karsiutuminen olisi valtava shokki.
Jatkoon: 8/8

6. 🇵🇱 Puola: Luna – The tower
Lunan laulusuoritus on ollut koko viisukevään ajan kysymysmerkki. Valtaosa meistä kuitenkin uskoo näyttävän esityksen kantavan hedelmää tarpeeksi.
Jatkoon: 5/8

7. 🇭🇷 Kroatia: Baby Lasagna – Rim tim tagi dim
Kroatia esiintyy tasan samalla paikalla kuin viime vuonna. Rim tim tagi dim saattaa mennä jopa päätyyn asti, joten jatkopaikan suhteen ei ole huolta.
Jatkoon: 8/8

8. 🇮🇸 Islanti: Hera Björk – Scared of heights
Islanti päätti luopua jatkopaikasta lähettäessään Hera Björkin Bashar Muradin sijaan. Villillä lännellä olisi ollut mahdollisuuksia kivuta korkealle, mutta se jäi toiveuneksi.
Ei jatkoon: 0/8

9. 🇸🇮 Slovenia: Raiven – Veronika
Hype Raivenin viisukappaleen julkistuksen ympärillä oli melko suurta. Pannukakuksi lopputulemaa ei voi väittää, muttei se tuntunut lunastavan kaikkien odotuksia. Slovenian tilanne ei näytä vedonlyöntitoimistojenkaan valossa hyvältä.
Ei jatkoon: 2/8

10. 🇫🇮 Suomi: Windows95man – No rules!
Suomi pitää esityksensä melko identtisenä versiona siitä, mitä nähtiin karsintafinaalissa. Vanhahtavalle EDM-soundille lienee kannattajakuntansa – varsinkin kun siihen yhdistetään hauska esitys.
Jatkoon: 8/8

11. 🇲🇩 Moldova: Natalia Barbu – In the middle
Natalia Barbu heivasi tyttökaverinsa lavalta pois ja esiintyy siten soolona. Kuvien perusteella lava esitys näyttää melko tyhjältä. Emme usko näkevämme Moldovaa jatkossa.
Ei jatkoon: 0/8

12. 🇦🇿 Azerbaidžan: Fahree feat. Ilkin Dovlatov – Özünlə apar
Sen kerran, kun Azerbaidžan lähettää omakielistä musiikkia, on kappale karsiutujamateriaalia. Kenties maan menestyspäivät ovat ohi?
Ei jatkoon: 2/8

13. 🇦🇺 Australia: Electric Fields – One milkali (One blood)
Kaukaisten ystäviemme tilanne jakoi mielipiteitä, mutta raatimme kallistui lopulta ei-sanan suuntaan, vaikka didgeridoo-soitin lavalle tuodaankin.
Ei jatkoon: 4/8

14. 🇵🇹 Portugali: Iolanda – Grito
Balladitaistossa Portugalin tilanne näyttää lupaavalta, mutta jatkopaikka saattaa tulla vain nipin napin. Ääntä Iolandalla riittää, mutta riittääkö hänelle ääniä?
Jatkoon: 6/8

15. 🇱🇺 Luxemburg: Tali – Fighter
Luxemburg palaa rytinällä viisuihin. Päättää semifinaalin ja saanee uutuudenviehätyksen vuoksi lisäpisteitä. Finaalipaikka on vankalla pohjalla.
Jatkoon: 8/8

Meidän mukaamme jatkoon pääsee tänään:

🇮🇪 Irlanti: Bambie Thug – Doomsday blue
🇭🇷 Kroatia: Baby Lasagna – Rim tim tagi dim
🇨🇾 Kypros: Silia Kapsis – Liar
🇱🇹 Liettua: Silvester Belt – Luktelk
🇱🇺 Luxemburg: Tali – Fighter
🇵🇹 Portugali: Iolanda – Grito
🇵🇱 Puola: Luna – The tower
🇷🇸 Serbia: Teya Dora – Ramonda

🇫🇮 Suomi: Windows95man – No rules!
🇺🇦 Ukraina: alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuva: EBU/eurovision.tv