Juontajaspekulaatiot vellovat Ruotsissa

Petra-MånsTukholman tuleviin euroviisuihin on aikaa vielä yhdeksisen kuukautta, mutta tulevien kisojen juontajaspekulaatiot ovat jo täydessä vauhdissa. Ruotsalainen Expressen-lehti tietää kertoa, että Ruotsin yleisradioyhtiö SVT haluaisi nähdä juontajaparina Petra Meden ja euroviisut tällä kertaa Ruotsiin tuoneen Måns Zelmerlöwin.

45-vuotias Petra Mede on suurelle viisuyleisölle tuttu naama, joka muistetaan parhaiten ehkä vuoden 2013 euroviisuista. Tuolloin tämä tukholmalaiskoomikko juonsi yksi Malmössä kisatut euroviisut. Tämän vuoden huhtikuussa Mede nähtiin Graham Nortonin aisaparina Lontoossa järjestetyssä euroviisujen 60-vuotisjuhlagaalassa. Laulajana tällä hetkellä uraa tahkoava Zelmerlöw on toukokuisesta voitostaan lähtien ilmaissut olevansa kiinnostunut mahdollisista juontohommista tulevissa kotikisoissa. Aivan ummikkona häntä ei lavalle tarvitsisikaan lavalle laittaa, sillä vuonna 2010 hänet nähtiin juontajana Melodifestivalenilla ja vuosina 2011-2013 hän isännöi Ruotsissa kovin suosittua Allsång på Skansen -ohjelmaa.

Muita julkisuudessa spekuloituja nimiä ovat esimerkiksi Lynda Woodruffin hahmossakin hurmannut Sarah Dawn Finer sekä Gina Dirawi. Sen sijaan niin ikään spekulaatioiden kohteena ollut Sanna Nielsen on näillä näkymin laskuista pois. SVT nimittäin uutisoi muutama päivä sitten, että Nielsen siirtyy ensi kesänä Allsång på Skansenin uudeksi juontajaksi ja tämä työllistänee häntä pitkälti jo toukokuussa. Euroviisujen päätuottaja Chister Björkman kertoi aikaisemmin kesällä, että juontajat selviävät mahdollisesti jo elokuun lopussa. Näin ei ehkä kuitenkaan ole, sillä nyt Björkmanin mukaan on kuitenkin tärkeämpää saada kasaan kokonainen ydintuotantotiimi, jonka avulla ensi kevään viisuista luodaan SVT:n näkemystä vastaavat ja juontajat ovat vain osa tätä prosessia. Viisukuppila seuraa tilannetta.

Lue Expressenin uutinen aiheesta (ruotsiksi)

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: SVT