Juttusilla Norma Johnin kanssa

Viisukuppila ja escstats tapasivat eilen sunnuntaina tulevan euroviisuedustajamme, Uuden musiikin kilpailun ”Blackbird”-kappaleellaan lauantaina voittaneen Norma Johnin. Kouvolasta lähtöisin oleva Leena Tirrosen ja Lasse Piiraisen muodostama kaksikko kertoo videohaastattelussamme esimerkiksi sen, miltä pistelaskun viime hetket heistä tuntuivat, mistä kaksikon nimi Norma John on saanut alkunsa ja mitä mietteitä Lassella ja Leenalla on tässä vaiheessa tulevasta viisuesityksestään.

Kameran ulkopuolella juttelimme muun muassa Viisukuppilasta, ”Blackbird”-kappaleen musiikkivideosta ja Kiovan toukokuista kisaisännyydestä.
Vaikka Viisukuppila on sivustona tuttu molemmille, tunnusti Leena tietoisesti vältelleensä keskustelufoorumeita valmistuessaan Uuden musiikin kilpailuun, koska joutuisi omien sanojensa mukaan helposti liian syvälle lukemaansa. Kaksikosta Lasse myönsikin olevansa se, joka on lukenut niin Viisukuppilan foorumia kuin ulkomaalaisiakin viisusivustoja arvokkaiden mielipiteiden takia.
– Meistä on tärkeää tietää, miten ihmiset kokevat kappaleemme ja tietenkin myös esityksemme, jotta voimme kehittää sitä edelleen. Myös musiikintekijänä on arvokasta saada palautetta omista töistään.


”Blackbird”-kappaleen itsensä lisäksi, sen musiikkivideo on herättänyt paljon keskustelua. Kaksikko paljasti, että tämä Vuosaaressa kuvattu musiikkivideo rakennettiin tietoisesti monitulkintaiseksi. Videon ohjannut Toni Karén sai kaksikolta myös paljon kehuja.
– Meillä oli Tonin kanssa heti yhteinen visio siitä, millaisen musiikkivideon haluamme tähän tehdä. Halusimme sen olevan vähän niin kuin elokuvan ärsyttävä loppu, jonka jokainen tulkitsee omalla tavallaan, Lasse ja Leena naurahtavat.

Tulevista promootioasioita ei Leena ja Lasse ole tässä vaiheessa vielä ehtinyt miettimään toistensa, saati sitten Ylen kanssa. Kaksikko kuitenkin innostuu heti kun kerromme heille esimerkiksi Amsterdamin ja Lontoon konserttitapahtumista.
– Olisihan se hienoa päästä osallistumaan tällaisiin tilaisuuksiin.
Kiovaan Norma John suuntaa joka tapauksessa positiivisin mielin toukokuussa. Maan poliittinen tilanne ei aiheuta kaksikolle huolta.
– Kumpikaan meistä ei ole koskaan käynyt Ukrainassa aikaisemmin. Vaikka elämmekin siellä toukokuussa varmaan aikamoisessa viisukuplassa, uskon että kisat ovat isäntämaalle positiivinen juttu. Ihmiset unohtavat nopeasti, mitä maailmalla tapahtuu ja on varmasti hyvästä, jos koko maailman katse kääntyy edes hetkeksi taas Ukrainaan, Leena pohtii.
Myös Uuden musiikin kilpailusta kaksikolle on vain positiivista sanottavaa.
– Minusta mediassa purnataan ihan suotta, että kisasta puuttuvat niin sanotut suuret nimet. Suomessa osataan tehdä todella laaja-alaisesti hyvää musiikkia, vaikka ei olisikaan eturivin artisti, Lasse näpäyttää.
– Kisassa oli paljon hyviä kappaleita mukana. Muista kisaajista suosikkejamme olivat erityisesti Emma, Lauri Yrjölä ja My First Band, kaksikko luetteli loppuun.

Katso eilen kuvattu Norma Johnin videohaastattelumme

Norma John