Krista keikalla Kööpenhaminassa – tapasi myös Softenginen

IMG_6797Suomea viime keväänä Malmössä energisesti edustanut Krista Siegfrids nauttii parhaillaan viisutunnelmasta Kööpenhaminassa, vain muutaman kymmenen kilometrin päässä viime vuoden isäntäkaupungista. Eilen Krista esiintyi keskustan Euro Fan Caféssa, tänään vuorossa on keikka virallisella Euroclubilla.

– Ei siinä tarvinnut kovinkaan pitkään miettiä lähtisikö tänne esiintymään kun soitto tuli. Tuntui todella kivalta, että minut muistetaan ja haluttiin tänne esiintymään, Krista kertoi Viisukuppilalle eilen.

Kristan positiivisuus ja innostuneisuus tekemiänsä asioita kohtaan on entisellään ja vaalea neito nauttikin silmin nähden paluusta viisuympäristöön.

– Rakastan euroviisuja ja on todella ihanaa olla täällä. Törmäsin äsken kadulla joukkoon espanjalaisia viisufaneja ja oli mahtavaa kun he huutelivat ”Kristaaaaa, Ding Dong, we love you”, Krista jatkoi jutustelua.

Viisurakas Krista on seurannut tarkasti myös tämän vuoden viisuja ja omat suosikit on löytynyt helposti kilpailukappaleiden joukosta.

– Suomen Softengine on tietenkin suosikkini! Pohjoismaat ovat muutenkin kovia tänäkin vuonna. Ruotsin Sanna Nielsen on tietenkin hyvä, Norja menee suoraan ihon alle ja Tanskankin kappaleesta tykkään todella todella paljon. Pohjoismaiden lisäksi Itävallan Conchita Wurst  on ihan mahtava.

– Suomella on todella hyvä kappale. Pojat ovat lahjakkaita ja söpöjä, mutta toivoisin, että he olisivat hieman rohkeampia. Euroviisuissa ei saa olla liian ujo vaan, sillä loppujen lopuksi on tärkeintä, että jengi muistaa sinut vielä vuoden päästäkin.

IMG_6792bJa tämän Krista varmasti tietää, jos joku. Hääpuvussa kaksi viikkoa edustanut Krista oli viime keväänä yksi kisojen seuratuimmista artisteista ja euroviisujen myötä Krista ura on lähtenyt huimaan nousuun vaikka loppukilpailussa Suomi jäikin 24. sijalle.

– Voittajien lisäksi ihmiset muistavat ehkä juuri ne hulluimmat artistit ja esitykset ja tässä me ainakin onnistuimme loistavasti, Krista naurahtaa.

– Meillä on ollut ihan h****tin hauska vuosi ja matkan varrella on tapahtunut vaikka mitä ikimuistoisia asioita.

Eilen illalla Krista pääsi rohkaisemaan myös jo aikaisemmin päivällä Suomen suurlähetystön vastaanotolla tapaamiaan Softenginen poikia taattuun Krista Siegfrids -tyyliin esiintyessään Euro Fan Caféssa. Kesken keikkaansa Krista nimittäin kutsui katsomassa olleet pojat lavalle, esitteli heidät yleisölle ja lauloi lopuksi pojille Madonnan ”Like a Virgin” -kappaleen.

Kristan viisuinnostus on pantu merkille myös Yleisradion puolella ja häntä pyydettiinkin Suomen tämän vuoden pisteidenantajaksi. Samanaikainen keikka Viking Gracella kuitenkin sotki suunnitelmat ja Kristan sijaan Suomen pisteet lauantain finaalissa kertoo UMK-tuomarina toiminut Redrama.

– Hienoa, että keikkoja riittää ja nautin suuresti jokaisesta esiintymisestä. Mutta olisihan se ollut silti hienoa päästää suoraan lähetykseen huutamaan ”Ding Dong Europe, you’re not getting rid of me”, Krista naureskeli ja toivoi, että saa tähän pestiin uuden mahdollisuuden vielä joku toinen vuosi.

Mutta miten on, voisiko Krista osallistua viisuinnostuksensa myötä uudestaan Uuden musiikin kilpailuihin ja Euroviisuihin?

– Ehdottomasti! Haluan vielä joskus uudestaan euroviisulavalle. En ehkä vielä ensi vuonna, sillä nyt haluan keskittyä uusien biisien kirjoittamiseen, Krista kertoi  ja paljasti, että tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös uusi albumi.

Ehkäpä sitten Krista ehtii viettämään aikaa myös kotona.

– Takana on ollut kiireinen vuosi ja enkä ole ehtinyt olemaan kotona paljoa, joten kosintoakaan ei ole ehtinyt vielä tulemaan. Mutta minulla on tunne, että se tulee kyllä tapahtumaan, Krista vastasi pakolliseen hääkysymykseen nauraen.

IMG_6863

IMG_6889

IMG_6883

Kuvat: Anssi Hänninen ja Kaisa Iivonen