Krista viisufinalistien pressissä: ”Haastan Lordin!”

Lauantaina suomalainen viisukansa saa seurata Krista Siegfridsin esiintymistä euroviisujen finaalissa. Viisukuppila kävi kuuntelemassa  Kristan tunnelmia tuoreeltaan, myöhään torstai-iltana.

– Mahtavaa. Olen sanaton. Nyt laitetaan koko Eurooppa ding dong, Krista kommentoi heti semifinaalin tulosten selvittyä.

Kymmenen finalistin lehdistötilaisuudessa edettiin aakkosjärjestyksessä. Azerbaidžanin Farid Mammadovin vastailtua ensimmäisenä median kysymyksiin, Krista avasi oman puheenvuoronsa kysymällä Faridilta: ”Will you marry me?” Huumorintajuinen Farid oli juonessa mukana ja vastasi ”Only if you will hold me”. Hempeän sanailun jälkeen siirryttiin varsinaisiin lehdistökysymyksiin.

 

Onnellinen Krista vastaili median kysymyksiin Malmön toisen semifinaalin voittajapressissä.

Tilaisuuden vetäjä kysyi Kristalta, mitä hänen mielessään liikkui välittömästi esityksen päätyttyä.

– Olin onnellinen ja todella ylpeä tiimini tytöistä, Krista kertoi.

Kommenttia pyydettiin myös lopun suudelmasta.

– No, hän (taustalaulaja Reetta Korhonen) on todella hyvä suutelija, paljasti Krista pilke simäkulmassaan ja sai mediayleisön hurraamaan.

Juontajan alkukysymysten lisäksi finalistipressissä on aikaa yhden kotimaisen ja yhden kansainvälisen median kysymyksille.  Kotimaan median kysymys osui tällä kertaa ahvenanmaalaista Nya Ålandia edustavalle David Lindströmille. Lindström halusi tietää, julkaistaanko Kristan tuore Ding Dong -albumi myös ulkomailla.

– Levyn saa jo nyt ostaa ainakin iTunesin kautta ja sitä voi kuunnella Spotifyssä, Krista kertoi.

Kristalta kysyttiin myös, aikooko hän finaalissa ylittää Lordin valtavan pistesaaliin vuodelta 2006.

– Toivottavasti, vastasi Krista.

– Haastamme ehdottomasti Lordin ja luulen, että voimme hyvinkin vaikka päihittää heidät. Meilläkin on upea show, pyrot ja kaikkea. Ennen kaikkea olemme ainakin paremman näköisiä!

Kansainvälisen median kysymyksen esitti ruotsalainen Aftonbladet. Ruotsalaismediaa kiinnosti, joko Kristan poikaystävä on finaaliin pääsyyn jälkeen lopultakin kosinut häntä.

Krista vastasi, ettei ole vielä ehtinyt katsoa puhelimeensa tulleita viestejä tai puheluita.

– Jos puhelimessani ei ole mitään häneltä, niin… Sitten menen täältä jonkun muun kanssa naimisiin. Pojan tai tytön, Krista tarkensi.

Ennen seuraavaan maahan siirtymistä Krista arpoi vielä itselleen esiintymisajan finaalin ensimmäiselle puoliskolle. Lopullinen esiintymisjärjestys selviää vastaa myöhemmin perjantain vastaisena yönä.

Suomi kilpailee Euroviisujen finaalissa lauantaina 18.5.

Keskustele uutisesta foorumillamme

Kuvat: Anssi Hänninen