Kroatia: Roko – The dream

Edustuskappale: The dream
Esittäjä: Roko
Lauluntekijä(t): Jacques Houdek, Charlie Mason, Andrea Čubrić
Keskustele aiheesta foorumillamme

Kroatiaa edustaa vasta 18-vuotias nuorukainen Roko Blažević. Hän voitti Kroatian euroviisukarsinnan Doran kappaleella ”The dream”. Siivet selässä esiintynyt Roko sai sekä televisiokatsojat että tuomariston puolelleen. ”The dream” on Jacques Houdekin säveltämä ja sanoittama. Viisufanit muistanevat Jacquesin kahden vuoden takaa, kun hän edusti Kroatiaa kappaleellaan ”My friend”. Mies on toiminut myös Rokon mentorina Zvjezde-kykykilpailussa, mistä kaksikon yhteistyö saikin alkunsa.

Nuoresta iästään huolimatta Roko on niittänyt menestystä useissa laulukilpailuissa. Vuonna 2017 hän voitti Serbian tv:ssä esitetyn Pinkove Zvezdice -nimisen kykykisan. Laulajanura on siintänyt Rokon mielessä jo 12-vuotiaasta lähtien, jolloin hän liittyi paikalliseen lauluryhmään. Rokoa onkin tituleerattu Kroatian vastineeksi Michael Bublélle. Hän tulee musikaalisesta perheestä ja hallitsee myös kitaran sekä urkujen soiton.

Kroatian paras sijoitus euroviisuissa on neljäs, jonka maa on saavuttanut vuosina 1996 ja 1999. Viime aikoina menestys on jäänyt vaatimattomammaksi. Roko kisaa finaalipaikasta euroviisujen toisessa semifinaalissa.

Teksti: Aino Ahlgren
Kuva: Damjan Fiket/Marko Košutić