Kuka lähtee Rotterdamiin? – Suomen viisuedustaja valitaan tänään

Onko Suomen seuraava euroviisuedustaja Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel, Blind Channel vai Ilta? Se selviää tänä iltana kun järjestyksessään jo kymmenes Uuden musiikin kisa saadaaan päätökseen iltayhteentoista mennessä Tampereen Mediapoliksessa. 

Illan UMK-finaali näytetään suorana Yle TV1:llä kello 21.00 alkaen. Sitä voi seurata suorana myös Yle Areenassa sekä Yle Radio Suomi ja Yle X3M -radiokanavilta. Koska finaali toteutetaan tänä vuonna koronapandemian johdosta ilman yleisöä, kilpailevat ehdokkaat viisuedustajan paikasta yksinomaan televisiokameroiden ja radion välityksellä.

Illan finaalin juontaa Antti Tuisku, jonka tiedetään myös esiintyvän illan show’ssa yhdessä viime vuonna yleisön villinneen Erika Vikmanin kanssa. Väliaika show’sta vastaa puolestaan Haloo Helsinki! -yhtye.

Suomen euroviisuedustaja ratkeaa yleisöäänten ja kansainvälisen raadin yhteistyössä. 75 prosenttia tuloksesta muodostuu yleisön ja 25 prosenttia raadin äänistä. Äänestää voit soittamalla, tekstiviestillä tai yle.fi-sovelluksella. Tarkemmat äänestysohjeet löytyvät Ylen omilta verkkosivuilta. Ylen verkkosivuilla muistutetaan että, äänestää ei kannata muulloin kuin lähetyksessä mainittuun aikaan, sillä muuna aikana lähetetty ääni ei rekisteröidy, mutta se voidaan laskuttaa liittymästäsi.