Kuusi artistia kilpailee Ison-Britannian edustuspaikasta

Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC järjestää kolmatta vuotta putkeen Eurovision: You Decide -nimeä kantavan karsinnan. Jälleen kerran mukana on kuusi artistia, joista kansa ja musiikin ammattilaisista koostu raati valitsee Ison-Britannian edustajan Lissaboniin.

Tänä vuonna mukana on viisi sooloartistia ja yksi tyttötrio. Britannian Talent-kilpailussa vasta 13-vuotiaana menestynyt Asanda esittää Christopher Wortleyn, Laurell Barkerin ja Roel Ratsin kirjoittaman kappaleen ”Legends”. Roel Rats on ollut mukana myös kirjoittamassa tyttötrio Goldstonen kappaletta ”I feel the love”. Goldstonen jäsenet Rhiannon Porter, Aimie Atkinson ja Helen Wint ovat kaikki esiintyneet televisiossa, joko laulamassa tai näyttelemässä. Biisiä ovat olleet mukana tekemässä myös Eric Lumiere, Joakim Buddee ja Laura White.

Soul-laulaja Jaz Ellington esittää kappaleen ”You”, jonka taustalta löytyvät Herman Gardarfve, Laura White sekä Ashley Hicklin. Ashley Hicklin on aiemmin kirjoittanut kaksi edustusviisua Belgialle. Myös hänellä on kaksi kappaletta mukana Ison-Britannian karsinnassa, sillä hän on ollut tekemässä myös Liam Tamnen kappaletta ”Astronaut”. Kappaleen muut tekijät ovat Jacob Pedersen, Rune Braager sekä Jeanette Bonde, joista viimeiseksi mainittu kilpaili Tanskan karsinnoissa viime vuonna.

Viisukokemusta löytyy myös RAYAn kappaleen taustalta, sillä sen on kirjoittanut kaksi kertaa Islantia edustanut Greta Salóme yhdessä Emil Rosendal Lein ja Samir Salah Elshafien kanssa. Kappale kantaa nimeä ”Crazy”.

Eniten kohua on etukäteen aiheuttanut SuRie. Hän nimittäin oli julkaissut kappaleen nimeltä ”Storm” jo joulukuussa 2016. Euroviisuissa kilpailevia kappaleita ei saa julkaista kaupallisesti ennen edellisen vuoden syyskuuta, mutta sääntöä on kierretty pariin otteeseen. Kappale kuitenkin oli eri kuin hänen kilpailukappaleensa ”Storm”. Aiemmin SuRie on esiintynyt viisulavalla taustalaulajana edustaen Belgiaa, viimeksi viime vuonna. Kappaleen ovat kirjoittaneet Nicole Blair, Gil Lewis ja Sean Hargreaves.

Ison-Britannian viisuedustaja selviää keskiviikkona 7. helmikuuta. Lähetyksen juontavat Mel Giedroyc sekä Ruotsille kuudennen viisuvoiton tuonut Måns Zelmerlöw.

Lue lisää artisteista

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuva: BBC