Kypros: Tamta – Replay

Edustuskappale: Replay
Esittäjä: Tamta
Lauluntekijä(t): Alex Papaconstantinou, Teddy Sky, Viktor Svensson, Albin Nedler, Kristoffer Fogelmark
Keskustele aiheesta foorumillamme

38-vuotiaalla Tamtalla on takanaan jo pitkä ura. Tamta on julkaissut kolme studioalbumia ja lukuisia singlejä. Hän on myös toiminut sekä Georgian että Kreikan X Factor -tuomarina.

Georgian pääkaupungissa Tbilissä syntynyt Tamta Goduadze aloitti laulamisen jo viisivuotiaana. 14-vuotiaana hän meni naimisiin kaksi vuotta vanhemman poikaystävänsä kanssa ja sai myös pian tyttölapsen.

Kreikkaan Tamta muutti ollessaan 20-vuotias. Vuonna 2003 hän osallistui paikalliseen Idol-kilpailuun ja sijoittui toiseksi. Pian kilpailun jälkeen hän sai levytyssopimuksen ja ensimmäinen albumi julkaistiin vuonna 2006.

Seuraavana vuonna Tamta osallistui Kreikan viisukarsintaan ja sijoittui kolmanneksi. Karsintakappale ”With love” oli kuitenkin suuri hitti Kreikassa. Jo vuonna 2009 hän ilmaisi halukkuutensa edustaa Kyprosta viisuissa ja viime vuonna hän oli Kyproksen yleisradioyhtiö CyBC:n ensisijainen valinta. Silloin edustusmatka ei kuitenkaan sopinut Tamtan aikatauluihin, joten Eleni Foureira sai kunnian edustaa maata.

Tamta valittiin kuitenkin sisäisesti maansa edustajaksi tänä vuonna. Kappaleen taustalta löytyy tuttuja nimiä viime vuodelta. Alex Papaconstantinou, Geraldo Sandell ja Viktor Svensson olivat mukana myös tekemässä Kyproksen toiseksi sijoittunutta kappaletta ”Fuego”. Heidän lisäkseen kappaletta ovat olleet tekemässä Albin Nedler ja Kristoffer Fogelmark.

Tamta saa kunnian avata tämän vuoden Eurovision laulukilpailu, sillä hän esiintyy ensimmäisen semifinaalin ensimmäisenä.

Teksti: Sami Luukela
Kuva: Kynthia Kindeli