Latvia: Carousel – That night

Edustuskappale: That night
Esittäjä: Carousel
Lauluntekijä(t): Mārcis Vasiļevskis, Sabīne Žuga
Keskustele aiheesta foorumillamme

Latvian edustusviisu valittiin tänäkin keväänä Supernova-karsintakilpailun avulla. Kahdesta semifinaalista ja varsinaisesta finaalista muodostunut Supernova huipentui helmikuun puolessa välissä maan pääkaupungissa Riiassa. Kahdeksan kilpailukappaleen joukosta voittoon nousi tuolloin Carousel-kaksikon kappale ”That Night”, joka veti yhteistuloksissa pisimmän korren oltuaan tuomarien ykkössuosikki ja yleisön kakkossuosikki Tel Aviviin.

Carousel on vuonna 2015 perustettu latvialainen duo, jonka muodostavat laulaja Sabīne Žuga ja kitaristi Mārcis Vasiļevskis. Euroviisuja silmällä pitäen kaksikko on kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa kasvanut kvartetiksi, sillä joukkoon on liittynyt basisti Stanislav Judins ja rumpali Mareks Logins.

Carouselin pelkistetty kilpailukappale ”That night” on Sabīnen sanoittama ja Sabīnen ja Mārcisin säveltämä. Alkujaan coverbiiseillä esittämällä pinnalle noussut kokoonpano työstää nyt ensimmäistä omaa albumiaan ja kuvailee tyylikseen indie pop. Tel Avivissa Carousel tavoittelee finaalipaikkaa toisesta semifinaalista. Edellisen kerran Latvia on nähty viisufinaalissa vuonna 2016.

Teksti: Kaisa Iivonen
Kuva: Aiga Redmane