Legendaarinen Movetron läpivalaisee uransa juhlakonsertissa

Vuoden 2008 euroviisukarsinnoistammekin muistettava Movetron juhlistaa 20-vuotista uraansa poikkeuksellisella tavalla. Suomalaisen ysäridancen legenda ei aikaisemmin nimittäin ole esiintynyt konserttiympäristössä, mutta nyt se tapahtuu 17. helmikuuta Espoon Sellosalissa. Päivi Lepistön, Jukka Tanttarin ja Timo Löyvän muodostama trio ponnahti kertaheitolla kaikkien tietoisuuteen vuonna 1995 megahitillään ”Romeo ja Julia”. Samannimistä esikoisalbumia myytiin yli 86.000 kappaletta. Myös seuraavat julkaisut olivat menestyksiä ja hittiputki karttui mm. kappaleilla ”Alla koivupuun”, ”Ristinolla”, ”Prinssi” ja ”Soittorasia”.

Vuonna 2000 julkaistun neljännen, englanninkielisen, albumin ”The 4th dimension” jälkeen Movetron jäi telakalle, mutta vuonna 2008 he tekivät näyttävän comebackin Suomen euroviisukarsinnoissa. Movetron lähti kappaleellaan ”Cupido” kilpailuun mukaan tosissaan ja satsasivat stailaukseen ja lavaylöspanoon. Finaalipaikka Suomen karsinnassa irtosi helposti, mutta edustustehtävät menivät Teräsbetonille. Samaan hengenvetoon julkaistiin kokoelmalevy ”Irtokarkkeja”, joka myi kultaa, sekä kokonaan uusi pitkäsoitto ”Ei kenenkään maa”.

Vuonna 2012 Movetron yllätti ottamalla osaa Liettuan euroviisukarsintoihin. Mukana kokoonpanossa oli liettualainen laulajatar Vaida, koska karsinnan säännöt edellyttivät paikallisvärin mukanaoloa. Kilpailukappaletta ”Medieval love” tarjottiin ensin Suomen ensimmäiseen UMK:hon, mutta myöhemmin bändi sai luvan yrittää onneaan muualla Euroopassa. Kappaleen suomenkielinen versio ”Sun suudelmaan” löytyy myös Movetronin tuoreimmalta albumilta ”Jatkot”, joka julkaistiin viime vuoden syksyllä. Tanttari lupaa sisällyttää molemmat euroviisuehdokkaat myös konserttiohjelmistoon.

Muutenkin Movetron – X Ray konsertti on poikkeuksellinen läpileikkaus yhtyeen pitkään uraan. Konsertissa kuullaan koko taipaleen varrelta biisejä, joita ei yhtyeen normaaleilla bilekeikoilla kuulla. Tanttari kertookin kaivaneensa vanhimmat musiikintekolaitteensa naftaliinista saadakseen harvinaisempienkin biisien taustat työstettäväksi. Estradilla ydintrion vahvistuksena nähdään taustalaulaja Miina Mikkonen, joka nähtiin Movetronin kanssa euroviisukarsintalavalla jo vuonna 2008. Lisäksi Miina kuului aiemmin Dannyn taustalauluyhtye D’voicesiin, joka osallistui euroviisukarsintoihin vuosina 2004 ja 2005.

Konsertin Facebook-tapahtuma
Lippuja konserttiin myy www.lippu.fi

Kuvat: Jouni Tossavainen
Kuvat: Jouni Tossavainen