Levyarvostelu: Kaikkien aikojen bileet (Magnum music 2011)

Magnum music on julkaissut kevään kunniaksi albumillisen kotimaista bilemusaa otsikolla “Kaikkien aikojen bileet”. Koska levy sisältää myös euroviisuja ja useilla artisteillakin on viisukytköksiä, saattaa levy kiinnostaa myös viisuihmisiä. Kokoelman avaa sen kaikkein kiinnostavin raita eli uusi remix euroviisuklassikosta vuodelta 1987 “Sata salamaa”. Versio on erittäin onnistunut ja kunnioittaa hienosti alkuperäistä. Tämän kuten kokoelman muutkin kappaleet esittävät alkuperäisetesittäjät. Virve Rosti on piipahtanut studiossa laulamassa osuutensa uudelleen ja hämmästyttävää todeta, että rouva Rostin ääni ei ole himmentynyt yhtään vuosien saatossa. Levy sisältää myös toisen onnistuneen uusioversion Virven hitistä eli “Tuolta saapuu Charlie Brown”. Levyn muita solisteja ovat Kaija Koo, Juhamatti, Tapani Kansa, Mikko Alatalo, Mika Sundqvist, CatCat, Kikka, Meiju Suvas, Kake Randelin sekä Kuunkuiskaajat.

Myös muut solistit ovat äänittäneet osuutensa uudelleen, sillä Magnum Musicilla ei ole oikeuksia alkuperäisiin masternauhoihin. Hienoa kuitenkin, että mukaan on saatu alkuperäiset äänet. Iloisin yllätys on Juhamatin uudelleen laulettu “Volga”, sillä taannoin Poptori-kokoelmalle levytetty versio kuulosti kamalalta. Nyt mennään upeasti korkealta ja kovaa. Oudoin lintu kokoelmalla on originaaliversio Kaija Koon “Tinakenkätytöstä”. Etenkin koska sinänsä menevä biisi kuulostaa danceremixien joukossa jopa hieman aneemiselta. Suurin osa versioista on tehty tätä kokoelmaa varten, mutta CatCatin “Bye bye baby”-remix sekä Frederikin “Sheikki Ali Hassan” ovat tulleet tutuiksi jo muutama vuosi sitten julkaistuilta Suomihitti-remix-kokoelmilta. Magnumin oman artistin, viime vuoden viisuedustajamme Kuunkuiskaajien, “Työlki ellää”-discomix on myös entuudestaan tuttu, mutta mukavaa että se on nyt helposti saatavilla tällä kokoelmalla.

Mikko Alatalon “Jos sä menet Lappiin” ja “Tytöt tahtoo pitää hauskaa” ovat persoonallisimmat yllätykset, mutta Kake Randelinin ja Meiju Suvaksen hittipotpurit kuulostavat vähän halvoilta. Samaten Mika Sundqvistin “Moottoripyörä on moottoripyörä” laiskahkona reggaeversiona on turha. Kikan “Mä haluun viihdyttää” on puolestaan tuttu jo vuonna 1995 julkaistulta “Kikka remix”-kokoelmalta. Kaiken kaikkiaan kokoelmalevy on kuitenkin oiva bile-levy kaikille Suomi-iskelmän ystäville ja must jokaisen dj:n levykokoelmiin.

Kappalelista:
1. Virve Rosti: Sata salamaa 2011
2. Kaija Koo: Tinakenkätyttö
3. Juhamatti: Volga 2011
4. Tapani Kansa: R-a-k-a-s 2011
5. DJ Jaba, DJ Pipi feat. Mikko Alatalo: Jos sä menet Lappiin
6. Profect feat. Frederik: Sheikki Ali Hassan
7. Mika Sundqvist: Moottoripyörä on moottoripyörä 2011
8. Soundcafe feat. CatCat: Bye bye baby
9. Kikka: Mä haluun viihdyttää
10. Virve Rosti: Tuolta saapuu Charlie Brown 2011
11. Meiju Suvas: Meiju bilettää 2011
12. Tapani Kansa: Äidin pikkupoika 2011
13. Kake Randelin: Kake is back 2011
14. Mikko Alatalo: Tytöt tahtoo pitää hauskaa 2011
15. Kuunkuiskaajat: Työlki ellää (disco 2010)
16. Jätkät: Rytmimuna