Liettuan karsinnoissa mukana entisiä viisuedustajia

Liettuan viisuvastaava televisioyhtiö LRT vastaanotti yhteensä 70 sävelmää maan karsintoihin. Liettuassa järjestetään 43 kappaleelle  kolme semifinaalia, jotka esitetään nauhotettuina 5., 12. ja 19. helmikuuta. Jokaisesta semifinaalista pääsee kolme kappaletta finaaliin. Lisäksi LRT valitsee viisi ylimääräistä sävelmää itse, ja yksi kappale pääsee zebra.lt-sivustolla suoritettavan äänestyksen kautta finaaliin. Edustuspaikasta kisaa finaalissa siis 15 sävelmää, joista kolme pääsee superfinaaliin. Finaali pidetään helmikuun lopussa. Lopullisen päätöksen maan viisuedustajasta tekee ammattilaisraati.

Karsintoihin osallistuu kaksi Liettuaa jo aiemmin viisualavalla edustanutta artistia ja monia maan karsinnoista tuttuja artisteja.


Linas Adomaitis edusti Liettuaa vuonna 2004 Simonan kanssa kappaleella “What’s Happened to Your Love”. Tällä kertaa hänen kappaleensa on nimeltään “Floating to You”. Moskovassa maata edustanut Sasha Song (Son) on mukana kahdella sävelmällä. Hän esittää yksin kappaleen “The Slogan of Our Nation” ja Donny Montellin (paremmin tunnettu nimellä Donatas Montvydas) kanssa dueton “Best Friends”. Montell tuli Liettuan karsinnoissa toiseksi vuonna 2009,  ja viime vuonna hän voitti toisen semifinaalin, mutta tuli lopulta hylätyksi.

Rūta Ščiogolevaitė tuli Liettuan karsinnoissa vuosina 2004 ja 2007 toiseksi ja vuonna 2009 neljänneksi. Tällä kertaa hänen kappaleensa “I Will Break Free” on säveltänyt hänen poikaystävänsä Elvin Dandel, jolla oli kappale tänä vuonna myös Romanian karsinnoissa. Dandel kisasi aikoinaan myös Lahdessa Midnight Sun Song Festival -kisassa. Mukana kisassa on myös Evelina Sašenko, joka tuli viime vuonna kolmanneksi. Nyt hän kisaa kappaleella “C’est ma vie”.

Lista kaikista 43 semifinalistista (eurovision.tv)

Keskustele aiheesta foorumillamme