Maailman laitaan: Marokko

Ensimmäinen osallistumisvuosi: 1980
Osallistumiskerrat: 1
Paras finaalisijoitus: 18. (1980)
Keskiarvosijoitus: 18,0
Keskiarvopisteet: 7,0
Suurimmat pisteet saaneet maat: Turkki, Saksa ja Iso-Britannia
Suurimmat pisteet antaneet maat: Italia


Marokko osallistui euroviisuihin ensimmäisen ja toistaiseksi myös viimeisen kerran vuonna 1980. Viisukokeilua helpotti tuolloin varmasti se, että edellisvuoden voittajamaa Israel oli päättänyt pitää välivuotta kisasta eikä Marokko arabivaltiona näin ollen kokenut poliittista ristiriitaa kisaan osallistumiselle. Maan viisuhistorian ainoa kilpailukappale, Samira Saidin (kuvassa) esittämä “Bitaqet hobb” oli kuitenkin sanoitukseltaan hyvinkin perinteinen rauhanlaulu. Kisassa Marokko sai ainoat pisteensä (7) Ranskalta ja tämä riitti tuloslistalla vain ja ainoastaan Suomen päihittämiseen.

VUOSI ESITTÄJÄ KAPPALE SIJOITUS PISTEET
1980 Samira Bensaïd Bitakat hob 18. 7

Katso tarkemmat tilastot ESCSTATS.COM sivustolta
Keskustele aiheesta foorumilla

Huomioita tilastoihin:
– Keskiarvosijoituksiin on laskettu sijoitukset vuosilta 1957-2012. Semifinaalit ovat huomioitu tilastossa erillisinä kilpailuina mukaan.
– Keskiarvopisteet on laskettu vuosilta 1975-2012. Semifinaalit ovat huomioitu tilastoissa erillisinä kilpailuina mukaan.
– “Suurimmat pisteet saaneet maat” tarkoittaa kyseenomaisen maan antamia suurimpia keskiarvopisteitä (pisteet per osallistumiskerta) muille maille vuosina 1975-2012.
– “Suurimmat pisteet antaneet maat” tarkoittaa kyseenomaisen maan saamia suurimpia keskiarvopisteitä (pisteet per osallistumiskerta) muilta mailta vuosina 1975-2012.