Malta: Michela – Chameleon

Edustuskappale: Chameleon
Esittäjä: Michela
Lauluntekijä(t): Joacim Perrson, Paula Winger, Borislav Milanov, Johan Alkenäs
Keskustele aiheesta foorumillamme

Yksi tämän vuoden nuorimmista edustajista on Maltan Michela Pace, joka voitti maansa X Factorin, mikä toimi tänä vuonna Maltan artistikarsintana. Palkintona oli viisuedustuksen lisäksi levytyssopimus Italian Sony Musicin kanssa. Michela on kohtalaisen tuntematon suurelle yleisölle, mutta nousee viimeistään tämän tempauksen myötä ihmisten tietoisuuteen.

Pienellä Gozon saarella asuva 18-vuotias Pace rakastaa monia genrejä popista kantriin ja souliin. Pace omaa muistettavan ja voimakkaan äänen, jota on kuvailtu henkeäsalpaavaksi.

– Kun aloitan laulamisen, tuntuu kuin ääneni ottaisi koko olemassaoloni valtaansa. Aretha Franklin sanoi kerran, että laulat soulia koko kehollasi. Tiedän tarkalleen mitä hän tarkoitti.

Aikaisemmin Michela on voittanut Music Talent League -kilpailun Liettuassa, päässyt finaaliin Baltic Voices -kilpailussa ja osallistunut Ultimate Artist -nimiseen kehitysohjelmaan Lontoossa, jossa hän on tehnyt yhteistyötä Rihannan tuottajan kanssa.

Kappale tuotettiin sisäisesti, mutta myös Malta on ottanut siihen ruotsalaista osaamista mukaan Joacim Perssonin muodossa. Hän ei ole ainoa maineikas säveltäjä kappaleen takana, vaan on saanut apua bulgarialaiselta Borislav Milanovilta, joka oli mukana säveltämässä mm. Bulgarian viidenneksi sijoittunutta kappaletta “If love was a crime” vuonna 2016. Kappaleen nimi on “Chameleon” ja muut sitä työstämässä olleet ovat Paula Winger sekä Johan Alkenäs.

Malta on yltänyt hopealle kahdesti, mutta se kirkkain mitali uupuu vielä toistaiseksi. Kahden epäonnistuneen vuoden jälkeen Michela yrittää kääntää maltalaisten katseet ylöspäin ja tehdä maan ylpeäksi. Kappale on saanut hyvän vastaanoton, joten mahdollisuuksia on vaikka mihin.

Teksti: Aleksi Mikkola
Kuva: Jonathan Brincat