Måneskin rokkasi Sanremon voittoon

Viisi päivää kestänyt Sanremon musiikkifestivaali huipentui aamuyöstä rock-yhtyen Måneskin voittoon. Kello oli Suomen aikaan noin puoli neljä kun roomalaisyhtye nousi lavalle vetämään voittoesityksensä kilpailukappaleestaan “Zitti e buoni”.

Måneskin kohtasi superfinaalissa Ermal Metan sekä Francesca Michielinin ja Fedezin muodostaman dueton. Lopullinen voittaja kolmikon joukosta ratkaistiin  kolmen eri raadin äänien yhteistuloksella. Mielipiteensä jännitysnäytelmässä pääsivät kertomaan ennakkoon musiikinystävistä muodostettu niin sanottu kansanraati, lehdistöraati sekä puhelinäänestäjät.

Tuttuun tapaan Sanremon voittajalla on oikeus edustaa Italiaa saman vuoden Euroviisuissa. Virallinen vahvistus asiaan saadaan tänään sunnuntaina pidettävässä lehdistötilaisuudessa, mutta Måneskin on vihjannut jo sosiaalisessa mediassa ottavansa haasteen vastaan. Måneskin, tai kuka tahansa Italiaa edustaakin, pääsee Rotterdamissa kisaamaan suoraan finaaliin, sillä Italia on yksi Euroopan yleisradioliitto EBUn suurista rahoittajamaista.4

Päivitys 7.3.2021 kello 16.13: Måneskin on virallisesti vahvistanut lähtevänsä Rotterdamin viisuihin.

Katso kappaleen esitys Youtubesta

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuva: RAI