Martin Österdahl täyttää Jon Ola Sandin saappaat päävalvojana

Viime syksynä Euroviisujen päävalvoja Jon Ola Sand ilmoitti astuvansa virasta syrjään kuluvan vuoden jälkeen. Hän oli virassa vuodesta 2011 lähtien, mikä tarkoittaa 10 vuoden mittaista työuraa kilpailun puikoissa. Tämä on siis viimeinen vuosi miehen johdossa.

Tämän jälkeen spekulaatiot Sandin saappaisiin astujasta alkoivat. Yksi kohde oli Melodifestivalenin tuottaja ja myös Euroviisuissa tärkeässä roolissa oleva Christer Björkman, joka kuitenkin osoittautui vääräksi arvaukseksi.

Lopulta ilmoitettiin, että Jon Ola Sandin korvaa Martin Österdahl. Hän on Ruotsista kotoisin oleva 46-vuotias erinäisissä johtotehtävissä luutinut konkari, joka ei ole kilpailulle täysin tuntematon nimi. Hän toimi päätuottajana Ruotsissa järjestetyissä viisuissa vuosina 2013 ja 2016.

Myös kirjailijana toiminut Österdahl omaa vankan kokemuksen musiikki- ja media-alalta. Häntä kuvaillaan luovaksi henkilöksi, joka omaa korvaamatonta kokemusta päätuottajana olemisesta kahdessa poikkeuksellisessa kilpailussa. Mies astuu virkaan välittömästi Rotterdamin viisufinaalin jälkeen, joka käydään 16. toukokuuta.

 

Eurovision.tv:n uutinen aiheesta

Kuva: EBU/eurovision.tv