Melodifestivalen-kiertue saapunut Globeniin

Vuoden 2012 Melodifestivalen on saapunut lähes loppuhuipennukseensa. Tukholman Globeniin on rakennettu lava finalisteja ja huikeaa finaalia varten. Hallin kattoon on viritetty yli 300 valoa, jotka painavat telineineen yhteensä 12 tonnia. Tänään käynnistyivät jo harjoitukset, koska finaali kuvataan 12 kameralla ja yhdessä kilpailukappaleessa saattaa olla jopa 80 videoklippiä.
Vedonlyöjien suosikkeina kilpailuun lähtee Loreen ja Danny Saucedo. Hieman draamaa aiheutti jo tänään toisen suosikin Loreenin kunto. Hän joutui nimittäin turvautumaan lääkärin apuun virustautia vastaan, joka jo hieman pelästytti paikalla olevaa lehdistöä. Hän kuitenkin saapui kameraharjoituksiin, vaikka laulamisen sijaan keskittyi tanssiinsa. Harjoitusten välissä häneltä irtosi jo hymyäkin lehdistökatsomoon.
Myös muita kilpailijoita tuntuu vaivaavan ongelma äänen ja terveyden kanssa. Loreenin pahin kilpailija Danny on myös kertonut olevansa sairaana ja samoin nuori Ulrik Munther kamppailee ääniongelmien kanssa. Ulrik jättikin pätkiä laulustaan laulamatta harjoituksissa.

Onneksi itse finaaliin on vielä pari päivää aikaa. Aikaa lepoon osallistujilla on kuitenkin rajoitetusti. Tänään harjoitusten jälkeen on Melodifestivalenin viralliset avajaiset, johon kaikkia osallistujia odotetaan saapuvan. Perjantaina alkaakin jo ensimmäiset kenraaliharjoitukset, jossa koko show vedetään loppuunmyydylle Globenille ja jonka esitysten perusteella ulkomaiset tuomaristot antavat pisteensä. Viisukuppila on Tukholmassa koko viikonlopun ajan seuraamassa tilanteen kehittymistä ja raportoimassa tunnelmia.
Dead by April
Lisa Miskovsky
Lisa Miskovsky
Loreen
Loreen
Ulrik Munther
Ulrik Munther