Montenegro: D mol – Heaven

Edustuskappale: Heaven
Esittäjä: D mol
Lauluntekijä(t): Adis Eminić, Dejan Božović
Keskustele aiheesta foorumillamme

Montenegrolaiset luottavat tänä keväänä kokemuksen sijaan nuoruuden vetovoimaan. Nimittäin kotimaassaankin vielä kovin tuntematon, kuusihenkinen lauluyhtye D mol voitti helmikuussa kisatun viisukarsinnan Montevizijan kappaleellaan ”Heaven”. Alkujaan työnimellä ”Ti” (suom. Sinä) kulkeneen kilpailunkappaleen on säveltänyt Dejan Božović ja sanoittanut Adis Eminić.

D molin muodostavat nuoret laulajat Tamara Vujačić, Mirela Ljumić, Ivana Obradović, Rizo Feratović, Željko Vukčević ja Emil Franca. Serbia ja Montenegroa vuonna 2005 edustaneesta No Name -yhtyeestä tuttu Danijel Alibabić on kasannut kokoonpanon montenegrolaisista musiikin opiskelijoista varta vasten maan viisukarsintaa silmällä pitäen.

Vaikka Montenegro on tarjonnut viisuyleisölle useita ikimuistoisia kappaleita sen jälkeen kun se debytoi viisuissa vuonna 2007, ei menestystä ole vielä suuremmin tullut. Ainoastaan kahdesti maa on onnistunut saavuttamaan finaalipaikan ja silloinkin tulos on jäänyt kärkikymmenikön ulkopuolelle. Vedonlyöntitilastojen valossa finaalipaikka on kiven alla tänäkin vuonna kun kuusikko tavoittelee finaalipaikkaa ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 14. toukokuuta.

Teksti: Kaisa Iivonen
Kuva: Miodrag Marković & Isidora Mijanović