Ruotsin televisio SVT isännöi kolmannet kisansa demokraattisesti maan kolmannessa kaupungissa, Malmössä. Kisasta tuli taas kerran englanninkielisten laulujen juhlaa Irlannin voittaessa, tuoden Johnny Loganille jo kolmannen voiton, tällä kertaa lauluntekijänä ja Britannian ja Maltan sijoittuessa toiseksi ja kolmanneksi. Tynkä-Jugoslavia nähtiin viisuissa viimeistä kertaa ja Serbia-Montenegro pääsi palaamaan viisulavalle vasta 12 vuotta myöhemmin. Myös EBUn pitkäaikainen valvoja Frank Naef siirtyi eläkkeelle tänä vuonna. Isäntämaan Ruotsin pelasti jumbosijalta vain Suomen Pave Maijasen sijoittuminen vieläkin alemmaksi vain 4 pisteellä.
EUROVISION LAULUKILPAILU 1992Ajankohta: 9.5.1992Kilpailupaikka: Malmö isstadion, MalmöJuontajat: Harald Treutiger ja Lydia CappolicchioKapellimestari: Anders BerglundVäliaikanumero: A Century of Dance (Trelleborgin tanssiorkesteri)EBUn virallinen valvoja: Frank Naef




Isäntämaan Ruotsin edustaja Christer Björkman asui vielä Ruotsin karsinnan aikoihin Nizzassa. Miehellä oli ollut pari Svensktoppen-hittiä 80-luvulla, mutta oli ollut pitkään poissa julkisuudesta. Lauluntekijä Niklas Strömstedt oli kuitenkin ruotsalaisille tuttu ja Christerin sanottiin kuulostavankin Niklasilta. Jostakin syystä isäntämaa sai kuitenkinsiihen astisen huonoimman sijoituksensa sijoittuen toiseksi viimeiseksi. Jotkut laittoivat syyn taustalaulajien tahattoman koomiselle koreografialle, tosin itse artistikin oli silminnähden hermostunut kotilavalla. Miltei jumbosija ei kuitenkaan estänyt elinikäisen viisufanin, herra Björkmanin paluuta viisujen pariin: yritettyään artistina kahdesta Ruotsin karsinnoissa hän palasi vuonna 2002 Ruotsin karsintojen, Melodifestivalenin artistivastaavaksi jossa tehtävässä hän on edelleen vuonna 2008.


Sveitsi oli joutunut vaihtamaan ensin valitun laulunsa Geraldine Olivier – ”Soleil, soleil”, joka oli nimestään huolimatta saksankieleisen Sveitsin ehdokas. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että Geraldine oli rikkonut karsintasääntöjä tarjotessaan samaa laulua myös ranskankieliselle kanavalle, jossa se ei ollut kuitenkaan päässyt jatkoon. Niinpä toiseksi sijoittunut Daisy Aufray sai hänen paikkansa. Saksan kappaleen oli jälleen kerran tehnyt Ralph Siegel, tekstintekijänään tavanomaisesti Bernd Meinunger. Myös yhtey Wind oli jo kokenut viisuympyröissä. Itävalta taasen kutsui lauluntekijäkseen Modern Talking -yhtyeen Dieter Bohlenin, joka tunnetusti oli Siegelin suurimpia vihamiehiä eikä maiden lauluntekijöiden välillä varmaankaan vaihdettu sanaakaan koko viisuviikolla.


Italiaa edustanut Mia Martini oli kisaillut jo Lontoossa vuonna 1977. Ruotsissa hän joutui mediapyörityksen kohteeksi lähinnä siksi, että Björn Borg oli tuolloin naimisissa Mian laulajasiskon Loredana Bertén kanssa. Mia kähisi kunniakkaalle neljännelle sijalle vuonna 1992 ja laulaja kuoli yksin vuonna 1995 yliannostukseen. Extra Nena oli viimeinen serbialainen laulaja viisulavalla 12 vuoteen, sillä maa joutui Euroopan Unionin ja samalla EBUn saartoon aina vuoteen 2003 saakka sotasyyllisyyssyytteiden vuoksi. Kappaleesta ”Ljubim te pesmama” tuli iso hitti Suomessa Paula Koivuniemen käännöksenä ”Miksi luoksesi jäänyt en”.






Kilpailukappaleet:1 Espanja: Serafin – Todo esto es la música – 14. sija (33 pistettä)
2 Belgia: Morgane – Nous on veut des violons – 20. sija (11 p.)
3 Israel: Dafna – Ze rak sport – 6. sija (85 p.)
4 Turkki: Aylin Vatankos – Yaz bitti – 19. sija (17 p.)
5 Kreikka: Cleopatra – Olou tou kosmou i elpida – 5. sija (94 p.)
6 Ranska: Kali – Monté la riviè – 8. sija (73 p.)
7 Ruotsi: Christer Björkman – I morgon är en annan dag – 22. sija (9 p.)
8 Portugali: Dina – Amor d’agua fresca – 17. sija (26 p.)
9 Kypros: Evridiki – Teriazoume – 11. sija (57 sija)
10 Malta: Mary Spiteri – Little child – 3. sija (123 p.)
11 Islanti: Heart 2 Heart – Nei eða já – 7. sija (80 p.)
12 Suomi: Pave Maijanen – Yamma yamma – 23. sija (4 p.)
13 Sveitsi: Daisy Auvray – Mister Music Man – 15. sija (32 p.)
14 Luxembourg: Marion – Welter Sou fräi – 21. sija (10 p.)
15 Itävalta: Tony Wegas – Zusammen geh’n – 10. sija (63 p.)
16 Iso-Britannia: Michael Ball – One step out of time – 2. sija (139 p.)
17 Irlanti: Linda Martin – Why me? – Voittaja (155 p.)
18 Tanska: Lotte Nilsson & Kenny Lübcke – Alt det som ingen ser – 12. sija (47 p.)
19 Italia: Mia Martini – Rapsodia – 4. sija (111 p.)
20 Yugoslavia: Extra Nena – Ljubim te pesmama – 13. sija (44 p.)
21 Norja: Merethe Trøan – Visjoner – 18. sija (23 p.)
22 Saksa: Wind – Träume sind für alle da – 16. sija (27 p.)
23 Alankomaat: Humphrey Campbell – Wijs me de weg – 9. sija (67 p.)