Neljännen harjoituspäivän balkanilainen aamu: Slovenia ja Kroatia

Keskiviikko valkeni Bakussa todella helteisessä säässä. Lämpömittari kohosi jo aamun tunteina yli kolmenkymmenen asteen ja aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Crystal Hallin alueella oli myös liikennejärjestelyt saatu kuntoon ja homma alkaa muutenkin toimia järjestäjiltä. Pressikeskukseen on ilmaantunut esimerkiksi kahviautomaatti (joka ei tosin tällä hetkellä vielä toimi), myyntiin on tullut suolaisia välipaloja azerbaidžanilaisten leivosten ja hedelmien lisäksi. Aamun harjoitusohjelmakin alkoi aikataulussa. Alkaa siis näyttämään lupaavalta, että kaikki suurimmat ongelmat on ehditty korjaamaan varsinaiseen viisuviikkoon mennessä.

Slovenia aloitti päivän harjoitusrupeaman. Eva Boto taustalaulajattarineen oli pukeutunut valkoisiin vaatteisiin ja ryhmittyneet patsasmaisesti ympäri lavaa. Ennen kameraharjoitusten alkua ilmaantui pieniä teknisiä ongelmia, jotka kuitenkin korjattiin tuotantotiimin toimesta muutamassa minuutissa. Tämä ennakoi kuitenkin sitä, että pientä viivästystä aikatauluun tänäänkin on luvassa. Laulussa ei Evalla ole ongelmia ja esityskin on ihan kaunis. Koreografia kuitenkin saattaa olla liian taiteellisuutta tavoitteleva lähikuvineen, ruudun läpi vaikutelma on hitusen kylmä ja esittämällä esitetty.

Balkanilaisia suuria tunteita jatkoi harjoituksissa Slovenian jälkeen naapurimaa Kroatia. Tulkinnassa ja koskettavuuden tavoittelussa Nina Badrić onnistuu kyllä slovenialaista kilpasiskoaan paremmin. Harjoituksissa ei ilmeisesti paljastettu vielä kaikkea, mitä temppuja Ninan puvulla tehdään, mutta musta puku ja koreografia viittaavat jonkilaiseen vaatetemppuun. Esityksessä taustatanssijamiehet levittävät Ninan ja taustalaulajattarien taustalle vaalean taustalakanan, joka siis saattaa itse esityksessä ilmestyä vaikka Ninan esiintymisasusta.

Katso video Slovenian harjoituksista

Katso video Kroatian harjoituksista

[Not a valid template]