Neljäs harjoituspäivä – Latvia, Tanska ja Irlanti

Harjoitusaikataulut ovat Saksassa päivä päivältä pitäneet paremmin ja Latvian aloittaessa toisen semifinaalin kolmen viimeisen maan ensimmäiset harjoitukset ollaan aikataulusta jäljessä ainoastaan varttitunti. Tämä lupaa hyvää toisien harjoitusten varalle, joissa aikataulu on ensimmäisiä harjoituksia tiiviimpi. Latvian Musiqq-duon pojat ovat pukeutuneet mustavalkoisiin pukuihin punaisine rusetteineen. Pojat aloittavat soittamisen valkoisilla baarituoleillaan Latvian finaalista tutulla tavalla, eli selin yleisöön. Kahden miehen ja kahden naisen taustakuoro on saanut päälle puna-musta-valkoista tuulikoneen puhaltaessa tyttöjen pitkiä mekkoja. Emilsin laulu sujuu aivan mallikkaasti harjoituksissa ja esitys seuraa hyvin uskollisesti Latvian finaalin kaavaa. Yllätysmomentteja ei ole lisätty, ainoastaan kappaleen lopussa esiintymislavan lattiaan heijastetaan sana ”Angel”. Varsin hillittyä menoa on siis luvassa Valko-Venäjän rakettiesityksen jälkeen.

Tanskan bändi A Friend In London saa taustalleen musta-valkoista, kuten Tanskan finaalissakin heillä oli. Osa kamera-ajoista on myös lähes identtiset tuon esityksen kanssa, joten Tanska ottanee kisat varman päälle esityksensä osalta. Vokalisti Tim käy esityksen loppupuolella potkaisemassa suuren valkoisen pallon kohti yleisöä, joten salissa saatetaan nähdä enemmänkin palloja Tanskan finaalin mukaisesti. Nelikon lisäksi lavan reunassa on kaksi taustalaulajaa tukemassa bändiä kuoro-osuuksissa.

Toisen semifinaalin ensimmäisten harjoitusten lopuksi lavalle päästettiin irti Irlannin pystytukkakaksosista koostuva Jedward. Pojat olivat sonnustautuneet mustiin kultakoristeisiin univormuihin. Savun täyttämällä lavalla he esittivät käsiliikkeitään epätahdissa takanaan valoseinällä kuvia itsestään, sekä tietenkin huulipunan jälkiä. Nelihenkinen taustakuoro antoi tarpeellista taustatukea poikien tulkintaan. Jos Viro muistutti hyvin tuotettua kouluesitystä, niin tämä on lähinnä loppuillan pienessä pöhnässä esitetty karaoketulkinta juoksemisineen ja uhkarohkeilta näyttävine voltteineen. Laulusuoritus oli lähinnä huutamista, mutta kyllähän tästä iloiseksi tuli. Vauhdikkaissa semifinaalikatsojaisissa tämä saattaa jopa saada ihailijoita puolelleen, koska ovathan pojat hymy huulillaan ja sympaattisia kuin esityksen lopun konfettisade, vaikkei heitä puhtaalla lauluäänellä ole siunattukaan.

Ensimmäiset semifinaalien harjoitukset on nyt siis onnellisesti käyty läpi. Kerro oma reaktiosi suosikkiesi onnistumisesta tai mielestäsi karmeimmista floppauksista Viisukuppilan Forumin puolella.

Katso escstats.com:n videot Latvian, Tanskan ja Irlannin harjoituksista.

Latvia harjoittelemassa
Tanskan A Friend in London
Tanska harjoittelee

 

Irlannin kauhukaksikon univormut

 

Savusta nouseva Jedwardin puolikas

 

Toisen semifinaalin esitykset päättyvät konfettisateeseen