Neljäs harjoituspäivä – Romania, Viro ja Valko-Venäjä

Iltapäivän harjoitukset käynnistyivät hieman pilvisimmissä tunnelmissa aurinkoisen aamun jälkeen Düsseldorfissa. Ilma ei kuitenkaan tuntunut haittaavan Romanian reippaan rallin harjoittelua, vaan Hotel FM:n poikien vedot vaikuttivat oikein aurinkoiselta Arenan lavalla. David asettui mikrofonintankonsa, Gabriel pianonsa ja Alex rumpujensa taakse ja lavalle tuli myös kaksi taustatanssijatarta trumpetit käsissään. Kappaleen aikana valot leikkivät eri väreissä valoseinän mustaa taustaa vasten. Vauhtia esitykseen tuo myös tanssijatyttöjen heiluminen ympäri lavaa torviensa kanssa. Davidin ääni kulki ihan sujuvasti, mutta selkeästi korvamonitoroinnissa tai mikrofonien äänenvoimakkuuksissa oli jotain vikaa vielä, koska soundcheck jouduttiin vielä toistamaan kesken vetojen. Vetojen välissä David pyörittelikin päätään, kummastellessaan teknisiä ongelmia. Viimeisessä vedossaan testattiin myös pyroja, jotka kuitenkin ovat melko vaatimattomat suihkeet kappaleen viimeisien nuottien kajahtaessa ilmoille.

Lisää auringonpaistetta halliin tuo Viro Getter Jaanin ryhtyessä harjoittelemaan esitystään. Päällä tiimillä on kirkkaita värejä ja Getter riehuu taustaryhmänsä kanssa lavan keskelle kasatun paperitaloilta näyttävän rakennelman ympäri iloisesti. Esityksessä on vanhoja tuttuja elementtejä, kuten huivin taikominen taikasauvaksi. Esitys ei ole viimeisen päälle hiottu, mutta kameroissa se on kauhean sympaattinen, värikäs ja vauhdikas. Getterillä on päällään hyvin pikkutyttömäinen mekko ja esitys tuo mieleen hyvin tuotetun koululaisesityksen, vaikka massiivisella valoseinällä pyöriikin mahtipontisesti suurkaupungin pilvenpiirtäjiä ja maailmanpyörän silhuetti, joita ei ihan joka koulussa olekaan mahdollista toteuttaa. Getterin laulu ei ole vahvinta mahdollista, mutta ei myöskään pahasti epävireistäkään. Ainoastaan pätkiä jää taustalaulajatyttöjen laulettavaksi kiireisen koreografian tiimellyksessä, jonka aikana ryhmä käy myös catwalkin alkupäässä pitämässä hauskaa.

Valko-Venäjän esityksen mikrofonitangot ovat massiivisia valotolppia, joiden taakse Anastasia neljän taustalaulajansa kanssa asettautuu. Harjoitusasuina ja luultavasti myös esiintymisasuina on valkoista kimalluksella, mustalla ja harmaalla ryhditettynä. Taustat ovat pääosin puna-mustia kirjontakuvioita strobovalojen välkkeessä. Lavalle on raahattu myös massiivinen cimbalom, joka on myös valaistu mikrofonitankojen lailla. Anastasian ääni ei ole mikään maailman helein ja muutamassa vedossa taustojen sävelajikin taitaa karata häneltä ulottumattomiin. Koreografia on melko staattinen ryhmän julistaessaan rakkautta isänmaataan kohtaan kädet ylhäällä lavan ympäröivien tulipatsaiden keskellä ja kipinärakettien säihkeessä. Esitys ei siis ole mikään herkkä taideteos, mutta loistavaa viihdettä camp-pläjäyksistä pitäville.

Katso escstats.com:n videot Romanian, Viron ja Valko-Venäjän harjoituksista.

Hotel FM lauleskelee Romanian lehdistötilaisuudessa
Viro harjoittelemassa
Getter Jaani ja kolme tanssijapoikaa

 

Valko-Venäjä lehdistötilaisuudessa