Nettikarsinta: Cardiant yllättäen jatkoon

Avoimen karsinnan nettiäänestyksen kolme voittajaa on julkistettu. Jatkoonpääsijöiden joukossa ovat viisufanien äänestyksissä hyvin sijoittuneet Saara Aalto kappaleella “Blessed with Love” sekä Father McKenzie laululla “Good Enough”.

Kolmannen alkukarsintapaikan nappasi heviyhtye Cardiant (kuvassa), jonka pääseminen kolmen kärkeen oli pienoinen yllätys, sillä yhtye ei vielä keskiviikkona ollut viiden eniten ääniä saaneen artistin joukossa. Toisaalta raskaalla musiikilla on viime vuosien viisukarsinnoissa saavutettu hyviä sijoituksia. Cardiantin kisakappaleen nimi on “Rapture in Time”.

Faniäänestyksissä hyvin menestyneet Chorale ja Tony Green jäivät tällä kertaa valitsematta jatkoon.

Oletko tyytyväinen jatkoonpääsijöistä? Kommentoi aihetta foorumilla!

Lue lisätietoa nettikarsinnan voittajista:

Father McKenzie

Beatlesin Eleanor Rigby -kappaleesta nimensä napannut Father McKenzie -yhtye pitää majaansa Örebrossa, Ruotsissa. Bändin laulaja ja kilpailukappaleen säveltäjä Tobias Granbacka on suomalainen, kotoisin Kruunupyystä.

Saara Aalto

Saara Aallolla on jo aiempaa kokemusta Suomen euroviisukarsinnoista. Vuonna 2004 hän osallistui karsintaan kokoonpanossa nimeltä Heidi Kyrö & just. “Dance my heart away” -kappale sijoittui karsintafinaalin 9. sijalle. Myöhemmin Aalto on nähty viisukarsinnoissa taustalaulajana. Vuonna 2007 hän sijoittui Talent-kykykilpailussa kolmen kärkeen.

Cardiant

Cardiant on hevimetallia soittava kokoonpano Hämeenlinnasta. Yhtye on ollut kasassa 2000-luvun alusta alkaen ja julkaissut kaksi albumia. Erikoista on se, että albumit on julkaistu vain Japanissa. Bändin laulaja Erik Karhatsu on osallistunut Idols-laulukilpaan.