Norja: Subwoolfer – Give that wolf a banana

Edustuskappale: Give that wolf a banana
Esittäjä: Subwoolfer
Lauluntekijä(t): Jim, Keith, DJ Astronaut
Esiintymispaikka: 16. (ensimmäinen semifinaali)

Subwoolfer perustettiin jo 4.5 miljardia vuotta sitten Kuussa. Veljekset Keith ja Jim ovat siitä asti valloittaneet musiikillaan planeetan yksi kerrallaan. Omien sanojensa mukaan he ovat nykyisin koko galaksin suosituin pop-yhtye.

Kuva: Martin Myklebust

Vuonna 1969, 20. päivä heinäkuuta kaksikolle ilmestyi profeetta nimeltään Neil, joka sai myös lisänimen “mies, jolla on vahvimmat käsivarret”. Hän lupasi Jimille ja Keithille, että hän palaisi Kuuhun ja auttaisi duoa myös oman planeettansa suurimmaksi yhtyeeksi. Ehtona oli se, että he kirjoittaisivat maailmankaikkeuden parhaimman kappaleen Neilin äidinkielellä, englanniksi. Valitettavasti Neil ei koskaan palannut, mutta veljekset tapasivat DJ Astronautin. Kolmikon yhteistyössä syntyi kappale “Give that wolf a banana”.

Subwoolfer aikoo lunastaa “musiikillisen valtaistuimensa” osallistumalla maailmanhistorian tärkeimpään ja arvostetuimpaan musiikkitapahtumaan, eli Euroviisuihin. Ensin kaksikko kuitenkin osallistui Norjan viisukarsintana toimivaan Melodi Grand Prixiin, jossa heidät valittiin suoraan finaaliin yleisradioyhtiö NRK:n toimesta. Ennen finaalia kaksikko kuitenkin kohtasi ensimmäisen suuren haasteensa Maassa, nimittäin koronavirustartunnan. Finaaliin mennessä he olivat kuitenkin voittaneet tämänkin haasteen, ja 19. helmikuuta Subwoolfer valittiin Norjan edustajaksi Torinon viisuihin yli 55 tuhannen äänen erolla toiseksi sijoittuneeseen NorthKid-bändiin.

Ennen karsintafinaalia, ystävänpäivän alla, Subwoolfer julkaisi uuden, romanttisemman version edustuskappaleestaan. Norja kilpailee ensimmäisen semifinaalin toiseksi viimeisenä. Maa on karsiutunut viimeksi vuonna 2016. Vuonna 2019 Norja oli viisufinaalissa puhelinäänestäjien suosikki KEiiNO-yhtyeen edustaessa maata kappaleella “Spirit in the sky”.

Teksti: Sami Luukela