Norjan Carl Espenin sisällä myrskyää

Carl EspenNorjan euroviisukarsinta, NRK:n Melodi Grand Prix 2014, huipentui finaaliin lauantai-iltana.  Norja lähettää Kööpenhaminaan Carl Espenin ja herkän balladin nimeltä “Silent Storm” (“hiljainen myrsky”, säv. & san. Josefin Winther). Ennakkosuosikiksi mainittu kappale piti pintansa loppuun asti, kun avoimen sävellyskilpailun joukosta valittiin semifinaalien kautta yhdeksän kappaletta finaaliin ja näistä lopulta neljä superfinaaliin. Semifinaalikappaleet valitsi ammattilaisraati, sen jälkeen valta siirtyi täysin tekstiviestiäänestykselle.

Superfinaalin tuloksissa Espen päihitti toiseksi tulleen Linnea Dalen ja “High Hopes” -kappaleen selvästi, yli 13 000 äänellä .Muut superfinaaliin yltäneet olivat Knut Kippersund Nesdalin “Taste of You” sekä Mohamed “Mo” Abdi Farahin “Heal”. Finaalissa esiintyi myös viime vuonna Malmössä neljännen sijan saavuttanut Margaret Berger.

“Silent Storm” on riisuttu, herkkä balladi, joka soi finaalissa pelkän flyygelin säestyksellä.

Carl Espen (Carl Espen Thorbjørnsen, s1982) on musiikkiuraansa aloitteleva, nouseva tähti. Bergenin läheltä saaristosta kotoisin oleva Carl Espen  ei omien  kotisivujensa mukaan ole vielä työskennellyt täyspäiväisesti muusikkona, mutta haluaa nyt keskittyä musiikin tekemiseen.  Kosovossa rauhanturvaajanakin palvellut Carl Espen on ammatiltaan kehystykseen erikoistunut puuseppä. Hän on työskennellyt myös bergeniläisen rockbaarin ovimiehenä.

Melodi Grand Prix’n finaali oli Carl Espenin toistaiseksi suurin tulikoe yleisön edessä. Kappaleen tekijä Josefin Winther on Espenin serkku. “Silent Storm” on erityisesti Carl Espenille räätälöity laulu. Laulun teema vertautuu luovuuteen ja tulkitsijaksi tulemiseen: Wintherin mukaan Carl Espenillä on sisällään paljon sellaista, jolle on löydettävä ilmaisukeino – hän halusi tarjota sellaisen serkulleen ikioman laulun muodossa.

Norja kilpailee Kööpenhaminassa euroviisujen toisessa semifinaalissa torstaina 8.5.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen finaaliesitys (Youtube)

Katso kappaleen sanoitusvideo (“Official Lyrics Video”, Youtube)

Carl Espenin viralliset sivut