Paradise Oskar lehdistötilaisuudessa

Ensimmäisen harjoituspäivän viimeinen tapahtuma lehdistökeskuksessa oli Suomen lehdistötilaisuus. Ajankohdasta huolimatta paikalla oli useita kymmenia Paradise Oskarista eli Axel Ehnströmistä kiinnostuneita toimittajia esimerkiksi Saksasta ja Venäjältä aina Australiaan asti.

Ensin Axel selitti kuinka kaikki oikein kävi. Vanhempien kellarisssa tehdystä kappaleesta tuli yllättäen Suomen euroviisuedustaja. Idea kappaleeseen lähti siitä, kun Axelia alkoi harmittaa kaikkien puhe saastumisesta, mutta kukaan ei tehnyt asialle mitään.

Kysyttäessä Axel selvensi, että laulun hahmo Peter ei kuvaa ketään tiettyä lasta, vaan sitä kuinka vain lapsi voi ymmärtää, miten tyhmää maailman tuhoaminen lopulta on. Aikuisten toiminta vain aiheuttaa ongelmia maapallolla ja siksi Peter kuvastaa uutta toivoa uudessa, ja toivottavasti myös viisaamassa sukupolvessa. Axel ainakin itse parikymppisenä toivoo, että voimme elää tällä pallolla vielä muutamien kymmenien vuosien päästä, ja siksi hän teki myös aiheesta laulun. Axel kertoi myös esiintymisvaatteitensa kuvastavansa kestävää kehitystä. Harjoituksissa ollut paita on tehty kierrätetyistä materiaaleista ja on Axelin päällä myös semifinaaliesityksessä.

Paradise Oskarin paita on tehty kierrätetyistä materiaaleista.

Axel kertoi paikalle olleelle medialle valinneensa esiintymisnimekseen Paradise Oskar sen vuoksi, että hänen oma nimi on vaikea lausua. Lisäksi satukirjan kulkurin elämänasenne muistuttaa hänen omaansa. Haitarin kanssa maata kiertävä hahmo on luonteeltaan unelmoitsija, kuten Axelkin.

Myös kappaleen nimestä tiedusteltiin Axelilta. Axelin mielestä “Da da dam” kuvastaa apaattisten ihmisten turhaa puhetta, vaikka ei sinällään tarkoita mitään, ei edes suomeksi. Siksi se toimiikin hyvin otsikkona. Axel oli myös ilahtunut siitä, että Suomessa hänen kappaleensa sanomaa kuitenkin kuunneltiin, vaikka yleensä euroviisuissa sanoilla ei niin ole merkitystä.

Axelilta kysyttiin myös, milloin hän on tehnyt kappaleensa ja saiko se vaikutteita viime vuoden Belgian edustajan, Tom Dicen kappaleesta. Axel kertoi tehneensä kappaleensa kesällä, mutta vaikka seuraakin kilpailua, hän ei kuitenkaan ole niin ekspertti euroviisuasioissa, että olisi osannut kopioida kappaletta.

Suosikkimusiikikseen Axel mainitsi erityisesti Jimmy Webbin kappaleet ja lauleskeli hieman hänen kappaletta nimeltään “Galveston”. Lopuksi lehdistö sai kuulla “Da da damin” vielä kerran ja yleison edessä tehty veto ansaitsi aplodit kuulijoilta.