Suomi 1961: Laila Kinnunen - Valoa ikkunassa

Suomi 1961: Laila Kinnunen - Valoa ikkunassa

*****
10
18%
****
22
39%
***
16
29%
**
7
13%
*
1
2%
 
Ääniä yhteensä: 56

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 14530
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: Suomi 1961: Laila Kinnunen - Valoa ikkunassa

Viesti Kirjoittaja Samiasd »

Onhan tämä Suomen debyyttiviisu ihan kaunis, erityisesti sanoitus. Musiikillisesti myös hieno ja melodia jää kyllä mieleen. Kolme tähteä.
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

Karistoteles
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 426
Liittynyt: 25 Heinä 2012, 16:28
Paikkakunta: Lahti

Re: Suomi 1961: Laila Kinnunen - Valoa ikkunassa

Viesti Kirjoittaja Karistoteles »

Nätti ja nostalginen Suomi-iskelmä, josta tunnuttiin pitävän myös Euroopassa, kuten kymmenes sija osoittaa. Kyllä tällä esityksellä kelpasi tehdä euroviisudebyytti. :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11507
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 1961: Laila Kinnunen - Valoa ikkunassa

Viesti Kirjoittaja romualdo »

lharju kirjoitti: 29 Joulu 2010, 00:27 Voi Laila. <3 Lailan ylistämiseen eivät sanat riitä. Joka kerta kun kuulen Lailan laulavan, minulle tulee jotenkin turvallinen olo. Ei tämä maailma voi olla kauhean paha paikka, jos jollakin on noin enkelimäisen upea lauluääni. :ihana: Ja hänen ammattimaisuutensa hätkähdyttää: ne kaikki eri esityskielet ja eri musiikkityylit: vaikka Laila on selvästi elementissään reippaampien numeroiden parissa, myös niin monet kaihoisat laulut ovat saaneet hänestä upean tulkin. Esimerkiksi Obytschaikon Kaipaus on tulkintana aivan täydellinen, ja olen sitä mieltä, että Lailan laulama Pieni sydän on paras suomalainen tangotulkinta ikinä. :ihana:

Mutta sitten tämä Lailan tärkein ja merkittävin kansainvälinen esiintyminen. :eiei: Oikein surettaa, ettei tämä ilmiömäinen kyky saanut esitettäväkseen yhtään vetävämpää kappaletta. Laila olisi voinut näyttää koko Euroopalle mitä osaa, mutta hänet pestattiin vain tylsähkön ja jopa hieman pitkäveteisen beguinen solistiksi. Olisipa Suomen debyyttinä kuultu vaikkapa paljon upeampi Muistojen bulevardi. Jos Laila ei esittäisi tätä laulua, laulu olisi varmasti unohtunut paljon nopeammin, ja tuskinpa tätä Suomen debyyttiä arvostettaisiin läheskään niin paljon kuin nyt.

Mutta ei pidä syyllistyä anakronismiin. Vuonna 1961 Euroviisuja ei pidetty solistien välisenä kilpailuna, vaan Yleisradio järjesti kirjaimellisesti sävellyskilpailun, jonka voitti pöytälaatikkosäveltäjä Eino Hurmeen tuotos. Ilmeisesti laululle vaan haluttiin saada paras mahdollinen esittäjä - kenties juuri nostamaan kilpailun mielenkiintoa suuren yleisön keskuudessa?

Annan Suomen debyytille kolme tähteä. En hetkeäkään miettinyt, että pitäisikö Lailan takia nostaa neljään tähteen, sillä oikeastaan - tuskinpa ilman Lailaa tämä saisi edes sitä kolmea...



Kiitos nm. I Harjulle myös tästä erityisen oiwaltawasta ja tyhjentävästä viestistä ...


paitsi ettet arwostanut tätä hienoa balladia tarpeeksi... beguinnea ... !??

Tietysti Laila Annikki olisi saanut edustaa meitä wielä toistamiseenkin, jollain nopeatempoisella laululla, tyyliin Soittajapoika ... esim.

Vastaa Viestiin