Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Vicky - L'amour est bleu

*****
28
57%
****
11
22%
***
6
12%
**
2
4%
*
2
4%
 
Ääniä yhteensä: 49

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 21 Marras 2011, 10:16

:luxemburg:
Kuva
Maa: Luxemburg
Vuosi: 1967
Kappale: L'amour est bleu
Esittäjä: Vicky
Säveltäjä: André Popp
Sanoittaja: Pierre Cour
Kapellimestari: Claude Denjean
Sijoitus: 4./17
Pisteet: 17
Sanat:

Vuonna 1967 Luxemburgin edustajana nähtiin uransa alkutaipaleella askeltanut 17-vuotias Vicky Leandros (oik. Vassiliki papathanasiou, synt. 23.8.1949). Tästä taipaleesta oli tuleva pitkä ja kansainvälinen. Vicky peri musikaalisuutensa ja taiteilija(suku)nimensä isältään Leo Leandrosilta (oik. Leandros Papathanasiou), joka Saksaan muutettuaan loi myös itselleen uran päätoimisena muusikkona ja säveltäjänä. Suurin suosio jäi kuitenkin isä-Leandrosilta kokematta, mutta hän kanavoi taitonsa lahjakkaaseen tyttäreensä jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Leo Leandros kirjoitti lauluja lukuisille kuuluisuuksille, kuten Julio Iglesiasille, Demis Roussosille ja Nana Mouskourille. Salanimellä Mario Panas Leo kirjoitti myös tyttärensä Vickyn toisen euroviisuedustussävelmän "Apres toi" yhdessä Klaus Munron kanssa, mutta nyt keskitymme Vickyn ensimmäiseen edustustehtävään.

Korfun saarella syntynyt Vicky asui ensimmäiset vuotensa isoäitinsä helmoissa, koska hänen isänsä loi uraa Saksassa. Vuonna 1958 tyttö pääsi vihdoin muuttamaan vanhempiensa luo heidän uuteen kotimaahansa, mutta pian hänen vanhempansa erosivat. Vicky jäi isänsä huollettavaksi ja neitokaisen arki täyttyi soitto-, laulu- ja tanssitunneista. Vuonna 1965 julkaistiin Vickyn ensimmäinen single "Messer, Gabel, Schere, Licht", joka oli samalla menestyksekkään yhteistyön alku. Hänen isänsä nimittäin toimi tyttären säveltäjänä, tuottajana ja managerina.

Lopullinen läpimurto tapahtui pari vuotta myöhemmin, kun isä-Leandros sai manageroitua tyttärensä Luxemburgin edustajaksi Eurovision laulukilpailuihin. Kappale tilattiin hittisäveltäjä André Poppilta, jonka kynästä oli lähtenyt jo yksi eurovisiovoittaja "Tom Pillibi" vuodelta 1960. Myös vuoden 1964 neljänneksi sijoittunut Ranskan edustaja oli Poppin tuotantoa, kuten myös vuoden 1975 Monacon edustuskappale joka tosin ei enää menestynyt kovin hyvin.

Wienissä pidetyssä kansainvälisessä Eurovisiofinaalissa Luxemburg, Vicky ja kappale "L'amour est bleu" kuultiin toisena esityksenä. Jokaisen maan kymmenen tuomarin annettua pisteensä (siis yhden per nenä), Iso-Britannia oli ansaitusti ylivoimainen. Seuraavista sijoista käytiin tasainen taisto ja lopulta Luxemburg asettui sijalle 4. Kappaleesta "L'amour est bleu" sukeutui kuitenkin kilpailun kappaleista kiistatta suurin menestyjä.
Sen rinnalla kalpeni, jopa Sandie Shaw'n voittoisa "Puppet on a string". Tosin suurin menestysversio tehtiin ranskalaisen orkesterinjohtajan Paul Mauriatin toimesta. Instrumentaalinen "Love is blue" nousi Yhdysvaltojen Billboard-listan ykköspallille viideksi viikoksi. Vicky itse levytti kappaleen ranskankielisen version lisäksi englanniksi, saksaksi, italiaksi ja hollanniksi. Suurin menestys Vickyn singlelle tuli Japanista ja Kanadasta. Kappale toimikin lähtölaukauksena Vickyn kansainväliselle uralle ja hän onkin tehnyt levytyksiä peräti kahdeksalla eri kielellä. Palatessaan Eurovisio-estradille vuonna 1972 Vicky Leandros oli jo maailman konserttisalit kiertänyt konkari, vaikka ikää ei paljon yli kahdenkymmenen ollut vielä silloinkaan, mutta siitä lisää Viisulassa tuonnempana.

"L'amour est bleu" on myös suomalaisille tuttu kappale paitsi Vickyn ja Paul Mauriatin versioina, myös suomalaisina tulkintoina. Yleensä varsin omavaraisena tunnettu Jukka Kuoppamäki sanoitti siitä itselleen läpimurtohitin vuonna 1968 ja myöhemmin myös Yölintu-yhtye on tehnyt siitä oman tulkintansa.

Vicky Leandros - Blau wie das Meer (2009)

Jukka Kuoppamäki - Rakkaus on sininen

Vicky Leandros Spotifyssa

Aiemmin Viisulassa:

Ranska 1960: Jacqueline Boyer - Tom Pillibi
Monaco 1975 : Sophie - Une chanson c'est une lettre
Kuva
http://www.vickyleandros.com/
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 21 Marras 2011, 11:54

'
Vicky ja L'amour est bleu FOREVER! :tuuletus:

Yksi kaikkien aikojen aikojen kauneimpia ja ikimuistoisimpia euroviisusävellyksiä, -melodioita :uujee:
André Poppin laatutyötä.
On kaiketi yksi eniten coveroiduimmista euroviisusävellyksistä.VIISI KIRKASTA TÄHTEÄ :tapu:


PS. Vickylle napsahtaa minulta vielä toiset viisi tähteä, kunhan päästään sinne vuoteen 1972 :joojoo:

'
Viimeksi muokannut Mr Kite, 21 Marras 2011, 12:12. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18039
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 21 Marras 2011, 12:03

Dramaattisen mahtipontiselle klasikkovisulle rapsahtaa tänään jopa neljä tähteä. Todella hienot säe säkeeltä kasvavat säkeistöt. :peukku:

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10647
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja romualdo » 21 Marras 2011, 12:24

niii, noi keväisen kosken lailla vyöryvät viulut väliosioissa, ja käyrätoveri.... ... kirjoitushärö, siis -käyrätorvi ... määää en kuale vaan kuolaaaan .... Vicky nii herttasen poikatytön oloinen ... varmasti yks coveroiduimpia viisuja (top 8? ei waan top 3 ... Volaren ja ... no niin ... jonkun toisen tai kolmannen ohella!!!)jaaa... nii orkesteriversiona mäkin tään opein aluks tuntemaan ja mieltämään ja sit ku v i i m e i n kuulin lauletun version niin hmmmnojaaa, olin ehkä hieman ihmeissäni .... Jahh - meneehän se tämäkin... oiwallisesti... kunnes tähänkin laulettuun sitten hiljalleen kypsyin ja totuin ... ajattelin finninaamaisena murkkuna silloin joskus -70 luvulla.... mutta, tää on vaan kohonnut arvoasteikossani ja lienee jo ESC TOP 110 -listan sisälle ujuttautunut ....


Muistan Vickyn sanoneen tuolloin Wienin peilihippakisoissa että "jännitin aivan hilikutisti esiintymistäni ja koko laulun ajan toivoin vain että pääsisin MAHDOLLISIMMAN pian takaisin sinne takahuanheeseen..." (no tuo laulajattaren ajatukset eivät tulleet ny ihan sanatarkasti ja sitäpaitti huomaa tuo Keskipohjanmaan jännittävä murre, jota tahtomattanikin tulee mukaan näihin viesteihin, senverran kova murrefani ja fennomaani olen... ) ja tarvinneeko pistemäärää edes sanoa... ?---


no noin 4.4 pist.

huanhe = huone, esiintyjälämpiö, hiostamo, griinruumi...
Viimeksi muokannut romualdo, 15 Kesä 2022, 19:54. Yhteensä muokattu 10 kertaa.

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16960
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 21 Marras 2011, 12:30

Iki-vihreä, ihana viisu, johon en koskaan kyllästy. :ihana: Nuoren Vickyn tulkinnassa on vielä toivomisen varaa, mutta sävellys on aivan loistava! :kups: En osaa päättää, kumpi Vickyn edustuskappaleista on parempi. Molemmat ovat selkeästi viiden tähden kamaa. :peukku:
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 21 Marras 2011, 13:36

Aintsu kirjoitti:Nuoren Vickyn tulkinnassa on vielä toivomisen varaa, mutta sävellys on aivan loistava! :kups:
Jep. Uransa alkutaipaleella olevan nuoren Vickyn esityksessä on jonkin verran kokemattomuudesta johtuvaa epävarmuutta / jännittämistä. Mutta ihan kohtuullisen hyvin hän esityksestä kuitenkin selviytyy. - Viisi vuotta myöhemmin euroviisulavalla olikin sitten jo toisenlainen Vicky (Leandros): itsevarmuutta ja itseluottamusta säteilevä paljon esiintymiskokemusta hankkinut laulajatar.
Aintsu kirjoitti:En osaa päättää, kumpi Vickyn edustuskappaleista on parempi. Molemmat ovat selkeästi viiden tähden kamaa. :peukku:
Molemmat, sekä L'amour est bleu ja Après toi, ovat omalla listallanikin viiden tähden viisuja.
Vaikea tosiaan päättää kumpi niistä on parempi :peukku:


PS. Ja SE OLI SIINÄ!
Tarkoitan tuhannes kommenttini Viisukuppilassa.
Osui sopivasti tämän upean klassikkoviisun kohdalle :joojoo:

'

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 21 Marras 2011, 13:53

Minä en ole koskaan oikein innostunut tästä laulusta. Pikemminkin se on jopa vähän tylsä :puna: Etenkin sävelmä on tylsä ja siksi oli versio mikä tahansa, niin se on tylsä :heh: Annan kuitenkin klassikkostatukseen viitaten peräti kolme tähteä :joojoo: En erityisemmin tule innostumaan myöskään Vickyn voittoviisusta... Vähän samassa sarjassa painiskeleva "Tu te reconnaitras" seuraavana vuonna oli NIIN PALJON parempi :draamaa:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2449
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja Zera » 21 Marras 2011, 15:03

Tämä on kiva kappale kyllä. Ennen en oiken välittänyt mutta olen oppinut tykkäämään tästä. Neljä tähteä ja selkeästi Vickyn voittoviisua parempi.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13234
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja AntSa » 21 Marras 2011, 15:06

Kaunis, joskin hieman kulunut sävelmä. Vickyn äänestä en ole milloinkaan innostunut. Ja voittokappaleensa on mielestäni tätä laulua heikompi. Annetaan himmeähköt NELJÄ tähteä. Onhan tässä eittämättä ansionsakin. :joojoo:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 53415
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 21 Marras 2011, 16:02

:luxemburg: :luxemburg: :luxemburg:

Muistin tämän olleen huonompi. :shock: Silti yliarvostettu klassikko. :draamaa:
"Mulle on tärkeää olla rehellinen, vaikka se kuulostaakin hirveältä kliseeltä." (Gösta Sundqvist Rumba-lehdessä 1989)

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5111
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 21 Marras 2011, 16:06

Tämähän kuulosti vielä huonommalta kuin muistin! Vai muistelinkohan ihan eri biisiä? Aivan se ja sama. En joka tapauksessa tykkää tästä yhtään. :eiei:

** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja" (Suomen viisukarsinnat -62)

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8294
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: sat poro pet

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 21 Marras 2011, 18:32

Mukavasti kasvava ja kaunis, neljä tähteä.
Qaj.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja Leo » 21 Marras 2011, 20:32

Mielestäni vuoden 1967 ylivoimaisesti paras laulu :voitto: . Hienonhieno kappale, josta onneksi sukeutui ikivihreä menestyskappale siitä huolimatta, että jäi Wienissä vasta 4. tilalle.
Kappaleen melodia on kerrassaan upea, pelkistetty ja samalla hienostunut. Sanat käyvät ranskan kielen alkeiskurssista. Vickyn ujous ja kauniit silmät sulattavat ruudun läpikin. :ihana:
Syntymävuoteni helmelle annan helposti kirkkaat viisi tähteä.

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja mpappa » 21 Marras 2011, 21:33

:kups: Järkyttävän hieno. L'amour est bleu pyyhkii mennen tullen useimmat viime vuosien viisuvoittajat. Hankalaahan näitä vanhoja ja uusia viisuja on laittaa samalle viivalle. Arvostan näitä vanhoja evergreenejä enemmän kuin ihan viime vuosien viisuvoittajia, vaikka ne tavallaan hyviä ovatkin. Suomenkielinen versiokin Rakkaus on sininen pelittää hienosti. Vicky on eräs viisusuosikkini ja varsinkin Apres toi on valtavan hieno viisu. Tällekin tietysti 5.
Love shine a light

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 21 Marras 2011, 22:20

Leo kirjoitti:Mielestäni vuoden 1967 ylivoimaisesti paras laulu :voitto:
Ehdottomasti samaa mieltä - olisin kyllä voinut lainata koko tekstisi, sillä olisin voinut allekirjoittaa joka sanan. :joojoo: Hyvin kiehtova melodia, kappale vahvistuu vähitellen ja huipentuu upeasti. Pidän Vickyn hieman dramaattisesta äänestä kovasti. Jos jotain pientä kritisoitavaa haluaa löytää, niin Vicky olisi voinut esiintyä vähän ryhdikkäämmin, nyt näytti siltä, että joko hän oli huonoryhtinen tai että mikrofoni oli liian alhaalla.

Viisi kirkasta tähteä tälle täysin ansaitusti ikivihreäksi klassikoksi nousseelle upealle viisulle. :tapu:

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13505
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 22 Marras 2011, 18:16

Ajaton hieno kappale, jolle ei voi kuin antaa viisi ja tykätä vilpittömästi edelleen, vaikka paljon on kuultukin.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 31454
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 28 Marras 2011, 15:46

:uujee: Olen joskus kai kuullut tämän, mutta nyt tuli kyllä niin tuoreena ja ihanana esiin, että pakko antaa vitonen, aah! :tuuletus:
Itsensä tunteminen on elämän aava
-UFOPOLI

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7281
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 03 Maalis 2014, 15:58

Rakkaus on sininen tätä kappaletta kohtaan

:luxemburg: :luxemburg: :luxemburg: :luxemburg: :luxemburg:
Žvižej fucked up the solo

Avatar
inomu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2597
Liittynyt: 31 Joulu 2010, 01:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja inomu » 27 Touko 2016, 20:12

Kuten niin monet muutkin viisudivat, Vickykin palasi lavalle vuosia myöhemmin täysin erinäköisenä :heh: Valitettavasti myös hieman huonommalla kappaleella, sillä tämä on aivan loistava! Vuotensa toiseksi paras, kasvaa hienosti soljuen koko kappaleen ajan. 5 tähteä!
Dancing to electropop like a robot from 1984

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 36460
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja Rousku » 27 Touko 2016, 23:09

Leonardo kirjoitti: Jos jotain pientä kritisoitavaa haluaa löytää, niin Vicky olisi voinut esiintyä vähän ryhdikkäämmin, nyt näytti siltä, että joko hän oli huonoryhtinen tai että mikrofoni oli liian alhaalla.
Minusta tuo on vain sen ajan yleistä asentomuotia. Vielä pitkälle 70-luvun puolelle kuului nuorten naisten olla tuolla tavoin lysyssä. Ihan kuten nykyään on muodikasta seistä jalat ristissä, ei tuo sen kummempaa.

Mutta kas, kappale on tähdittämättä. Huojun neljän ja viiden välillä, mutta kai se on viisi annettava ihan siitä hyvästä, että tuo osa, jossa nimifraasi esiintyy (en tiedä, onko se säkeistö vai kertosäe), on kuitenkin hienoimpia melodioita mitä on keksitty ja todellinen ikivihreä. Se muu osa sävellystä ei ole niin hyvä eikä laulusuoritus ihan priimaa, mutta ei se niin olennaista.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 13726
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 29 Kesä 2018, 01:17

Ei ainoastaan todella legendaarinen, mutta myös oikeasti kaunis kappale. Viisi tähteä.
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10647
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja romualdo » 22 Tammi 2022, 22:47

mpappa kirjoitti:
21 Marras 2011, 21:33
:kups: Järkyttävän hieno. L'amour est bleu pyyhkii mennen tullen useimmat viime vuosien viisuvoittajat. Hankalaahan näitä vanhoja ja uusia viisuja on laittaa samalle viivalle. Arvostan näitä vanhoja evergreenejä enemmän kuin ihan viime vuosien viisuvoittajia, vaikka ne tavallaan hyviä ovatkin. Suomenkielinen versiokin Rakkaus on sininen pelittää hienosti. Vicky on eräs viisusuosikkini ja varsinkin Apres toi on valtavan hieno viisu. Tällekin tietysti 5.


---Ajaton, hieno kappale, niimpä, kuten eräs toinen kommentoija loihe lausumaan ....

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10647
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja romualdo » 22 Tammi 2022, 22:48

mpappa kirjoitti:
21 Marras 2011, 21:33
:kups: Järkyttävän hieno. L'amour est bleu pyyhkii mennen tullen useimmat viime vuosien viisuvoittajat. Hankalaahan näitä vanhoja ja uusia viisuja on laittaa samalle viivalle. Arvostan näitä vanhoja evergreenejä enemmän kuin ihan viime vuosien viisuvoittajia, vaikka ne tavallaan hyviä ovatkin. Suomenkielinen versiokin Rakkaus on sininen pelittää hienosti. Vicky on eräs viisusuosikkini ja varsinkin Apres toi on valtavan hieno viisu. Tällekin tietysti 5.


---Ajaton, hieno kappale, niimpä, kuten eräs toinen kommentoija loihe lausumaan ....

Massiel
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 754
Liittynyt: 03 Joulu 2004, 13:12
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja Massiel » 20 Touko 2022, 23:53

Heatherin englanninkielinen versio on tästä paras tulkinta. Hänellä on vielä upea ääni.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10647
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja romualdo » 15 Kesä 2022, 19:59

Rousku kirjoitti:
27 Touko 2016, 23:09
Leonardo kirjoitti: Jos jotain pientä kritisoitavaa haluaa löytää, niin Vicky olisi voinut esiintyä vähän ryhdikkäämmin, nyt näytti siltä, että joko hän oli huonoryhtinen tai että mikrofoni oli liian alhaalla.
Minusta tuo on vain sen ajan yleistä asentomuotia. Vielä pitkälle 70-luvun puolelle kuului nuorten naisten olla tuolla tavoin lysyssä. Ihan kuten nykyään on muodikasta seistä jalat ristissä, ei tuo sen kummempaa.

Mutta kas, kappale on tähdittämättä. Huojun neljän ja viiden välillä, mutta kai se on viisi annettava ihan siitä hyvästä, että tuo osa, jossa nimifraasi esiintyy (en tiedä, onko se säkeistö vai kertosäe), on kuitenkin hienoimpia melodioita mitä on keksitty ja todellinen ikivihreä. Se muu osa sävellystä ei ole niin hyvä eikä laulusuoritus ihan priimaa, mutta ei se niin olennaista.


Niin tai mykymuodin mukaan miehet seisovat jalat mahdollisimma... tai nohh... ainakin reilusti harallaan .... hyvähän se on tuulettaa munahikeä pois... vetäessään siinä samalla sitten waikka mahtawaa balladia tai rokahtawampaa biisiä TV1 tai TV2 konserteissa kaupallisista kanavista nyt puhumattakaan ...

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10647
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Luxemburg 1967: Vicky - L'amour est bleu

Viesti Kirjoittaja romualdo » 15 Kesä 2022, 20:00

Rousku kirjoitti:
27 Touko 2016, 23:09
Leonardo kirjoitti: Jos jotain pientä kritisoitavaa haluaa löytää, niin Vicky olisi voinut esiintyä vähän ryhdikkäämmin, nyt näytti siltä, että joko hän oli huonoryhtinen tai että mikrofoni oli liian alhaalla.
Minusta tuo on vain sen ajan yleistä asentomuotia. Vielä pitkälle 70-luvun puolelle kuului nuorten naisten olla tuolla tavoin lysyssä. Ihan kuten nykyään on muodikasta seistä jalat ristissä, ei tuo sen kummempaa.

Mutta kas, kappale on tähdittämättä. Huojun neljän ja viiden välillä, mutta kai se on viisi annettava ihan siitä hyvästä, että tuo osa, jossa nimifraasi esiintyy (en tiedä, onko se säkeistö vai kertosäe), on kuitenkin hienoimpia melodioita mitä on keksitty ja todellinen ikivihreä. Se muu osa sävellystä ei ole niin hyvä eikä laulusuoritus ihan priimaa, mutta ei se niin olennaista.


Niin tai mykymuodin mukaan miehet seisovat jalat mahdollisimma... tai nohh... ainakin reilusti harallaan .... hyvähän se on tuulettaa munahikeä pois... vetäessään siinä samalla sitten waikka mahtawaa balladia tai rokahtawampaa biisiä TV1 tai TV2 konserteissa kaupallisista kanavista nyt puhumattakaan ...

Vastaa Viestiin