Norja 1968: Odd Børre – Stress

Norja 1968: Odd Børre – Stress

*****
4
12%
****
5
15%
***
9
26%
**
13
38%
*
3
9%
 
Ääniä yhteensä: 34

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja lharju »

:norja:
Kuva
Maa: Norja
Vuosi: 1968
Kappale: Stress
Esittäjä: Odd Børre
Säveltäjä: Tor Hultin
Sanoittaja: Ola B. Johannessen
Kapellimestari: Øivind Bergh
Sijoitus: 13./17
Pisteet: 2
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1968no
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/50s_60s/Norway1968.html

Vuoden 1968 Eurovision laulukilpailut muistetaan Norjassa melkoisena skandaalinkäryisenä vuotena, sillä maan euroviisuprosessiin liittyi monenlaisia vastoinkäymisiä. Ensimmäinen kohu koettiin, kun Norjan euroviisukarsintojen viisi ehdokasta julkaistiin. Lauluista peräti neljä oli Tor Hultinin säveltämiä ja Ola B. Johannessenin sanoittamia. Monet norjalaiset kyseenalaistivat Norjan yleisradioyhtiön esiraadin toiminnan tasapuolisuuden, kun ehdokaslauluista peräti 80 % oli samojen lauluntekijöiden kynästä. Hultin ja Johanssen olivat kynäilleet myös Norjan edellisen vuoden viisuedustajan Dukkemanin.

Norjan karsinta järjestettiin 8. maaliskuuta. Kuten Norjan euroviisukarsinnoissa oli koko 60-luvun tapana, kaikki ehdokaslaulut kuultiin kahteen kertaan kahden eri solistin esittämänä. Toinen esitys kuultiin orkesterin säestämänä ja toista esitystä komppasi tanssiyhtye. Kymmenen alueraatia äänestivät karsinnan voittajaksi laulun Jag har aldri vært så glad i no'en som deg. Vaikuttikohan voittoon se, että kyseessä oli karsinnan ainoa laulu, joka ei ollut Hultinin ja Johannessenin kynäilemä. Laulun esittivät karsinnoissa Odd Børre ja viisukonkari Kirsti Sparboe.

Seuraava skandaali tapahtui hyvin pian viisukarsinnan jälkeen. Norjalaiset havaitsivat, että heidän euroviisukappaleensa muistuttaa hyvin paljon Cliff Richardin megahittiä Summer holiday vuodelta 1963. Plagiointisyytösten pelossa Norjan viisulaulun säveltäjä Kari Neegaard ilmoitti, ettei hänen laulunsa saa edustaa Norjaa Euroviisuissa. Niinpä Norjan yleisradioyhtiö päätti lähettää Norjan viisuedustajaksi Lontooseen karsinnassa toiseksi sijoittuneen laulun Stress. Siinä koettiinkin seuraava skandaali. Vaikka norjalaiset itse pitivät hengästyttävää Stress-laulua hauskana, sitä pidettiin mahdollisimman huonona edustajana kansainvälisessä laulukilpailussa. Onneksi Stress-laulun olivat esittäneet karsinnassa aivan samat laulajat, jotka olivat esittäneet myös alkuperäisen voittokappaleen. Niinpä Odd Børre sai edelleen luvan esittää Norjan euroviisukappaleen kansainvälisessä laulukilpailussa vaikka kilpailukappale muuttuikin.

Odd Børre (Sørensen, s. 9. huhtikuuta 1939) esiintyi aktiivisesti vuosien 1962 ja 1970 välillä. Hän osallistui aktiiviuransa aikana muutamia kertoja Norjan euroviisukarsintoihin, ensimmäistä kertaa vuonna 1964 laululla La meg være ung. 1969 hän kilpaili laululla Lena, joka sijoittui toiseksi. Vuonna 1970 hän päätti lopettaa uransa pop-laulajana ja siirtyi työskentelemään vakuutusyhtiöön. Børre palasi kuitenkin aina silloin tällöin takaisin estradeille. Jo vuonna 1971 hän kilpaili Norjan euroviisukarsinnoissa laululla Ironside, joka sijoittui toiseksi. Viimeisen kerran hänet nähtiin Norjan viisukarsinnoissa vuonna 1977 laululla Make love, not war.

Norjan vuoden 1968 euroviisulaulu Stress kertoi kiireisestä elämänmenosta. Ihmisillä on kiire kaikkialle, joka paikkaan pitää rientää, viimeinen bussi on juuri lähdössä, eikä ole tarpeeksi aikaa esimerkiksi tavata muita ihmisiä. Laulun hiljaisissa kohdissa toivottiin, että toivottavasti jonakin päivänä seuraavana vuonna saamme aikaa kaikelle, ja olisi aikaa rauhoittua.

Norja esiintyi Lontoon Euroviisuissa 6.4.1968 heti ennakkosuosikki Cliff Richardin jälkeen esiintymisnumerolla 13. Mielenkiintoista olisikin ollut kuulla, mitä mieltä Summer holidayn alkuperäinen esittäjä Cliff Richard olisi ollut Norjan alkuperäisestä viisuvalinnasta. Stress pärjäsi äänestyksessä odotusten mukaisesti ilman sen suurempaa menestystä. Lopputuloksena oli 2 ääntä (yksi Luxemburgilta ja yksi Espanjalta), jotka oikeuttivat jaettuun 13. sijaan.


Karsinnan voittaja: Odd Børre – Jag har aldri vært så glad i no'en som deg (Spotify)

Cliff Richard - Summer Holiday (Spotify)

Odd Børre Spotifyssa
Kuva
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13257
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja AntSa »

Tämä "ralli" ei ole oikein ikinä saanut minua matkaansa. Bussi meni jo! :heh: Toisaalta näin joulun alla ihan hyvä teksti.

KAKSI! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3642
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja Zera »

Minusta tämä on hieno renkutus, jopa ihan hauska. Neljä tähteä.

Avatar
jee euroviisut
Press
Press
Viestit: 19756
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut »

Voihan tämä renkutus stressatakin. Hakkaa kyllä aika pahasti päähän. Vuoden huonoimmalle viisulle kaksi tähteä. :roll:

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja Leo »

Jank-kaa-va! Tällaisesta voi ihan oikeasti tulla stressiä :heh: . Onneksi Odd tarjosi myös apukeinon stressiin: meditasjon :tapu: . Noudatan Oddin ohjetta ja lähden rentoutumaan tästä yhden tähden hak-kaa-van lau-lun ai-heut-ta-mas-ta stres-sis-tä :joojoo: .

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

:norja: :norja:

Täl-le vain kak-si, kos-ka jank-kaa niin e-pä-miel-lyt-tä-väs-ti. :heh:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja Leonardo »

Olipas tosiaan outo ja hakkaava kappale. Nimensä mukaisesti stressaava. :shock: Jonkinlainen kannanotto se tämäkin ja massasta erottuva, mutta ei nyt niin kovasti edukseen. Ei tällaista usein jaksa kuunnella.

Kaksi tähteä.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11507
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja romualdo »

oisko Norskien heikoin viisu !? ... noh -00 luvulla on tietysti vielä muutama wielä PPAAAALLLJON heikompi ... innottomampi... varmaanki... ehkä... tai sitt ei .... en tiijä, enkä jaksa nyt tarkistaa....
"...kuin norjan laulun kiireisempi meno, kappaleen aiheestakin johtuen..." oisko jotenkin tuohonsuuntaan mennyt ne muutamat sanat jotka tarttuivat tai jäivät mieleen silloisen Tesvision lähettämän Pohjoisvisio- lähetyksen Eurovisio-osuutta KATSO-lehdessä arvostellut pyhä kriitikko Åke Grandholm...


silloinhan ainakin vuosina 1965 - 1968 kaikki ESC-kisaan osallistuneet Pohjoismaat lähettivät oman koosteen, ikään kuin tynkämäiset Esikatseluohjelmat, joissa kukin skandinaalinen maa esitti 3 "parhaimmaksi" äänestettyä laulua omista karsinnoistaan.... Oi mikä loistokas idea ja ajatus edelleen ja varmaan -70- -80- -90 -ja 00-luvuillakin toteutettaviksi vaan eih.....! :niinpa: ja varsinkin kun netti tuli ja keksittiin tuossa muutama vuosi sitten niin tuokin loisto-idea haluttiin vaimentaa jo heti ja alkuunsa ..... !


"mo-mo-mo..." , joo moomoo waan sullekin, mut on tää silti jotenkin AIKA JÄNNÄ !!!!
kappaleena tää on minusta LISÄKSI jotenkin aika tyylirikko.... ehkä ne ainoat pisteet tulevat tietysti hyvälle solistille sekä herkälle c-osalle, "kanche nesta år...." "Ehkä ensi vuonna voimme ottaa asiat rauhallisemmin, mie saatan aloittaa Pilatesin ja sie saat käydä Bingolla, ihan vapaasti, en rajoita, enkä marmata...."


vois tuon laulun tekstin mennä näin v. 2013 kynnyksellä... aateltuna... toki leikkimielisesti.... empä voi asioita juuri muulla tavoin enää ottaakaan... on täsä sen verran rankka ja kova elämä jo eletty... tähän asti..... "moo-moo-mooo-moooo...." n. 2.8 - 3.4 pist. !??




Voi voi, kumpa Odd olisi edustanut maataan tuolloin (v. -69) sillä Lena -hitillään... tai tämän tilalla olisi Lontoon kemuissa kuultu joku huomattavasti mukavempi ja korvalle mieluisampi.... korvakäytäviä vähemmän häiritsevä tarjokas ..... osaamista kun vuonojen maastakin löytyypi... vaikka quinqa!
Viimeksi muokannut romualdo, 12 Tammi 2022, 10:08. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

En mie tälle kyllä kahta tähteä enempää voi millään antaa. Ei isommassa suosiossani.

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5194
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen »

Korvia rasittava kappale. Muistelin tätä ehkä hieman paremmaksi.

** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja" (Suomen viisukarsinnat -62)

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Vanajan taka

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja akuankka13 »

Nerouden huippu, mahtava jankkaus. Viisi tähteä.
Qaj.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 36559
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

Musta tää oli oikeesti aika liikuttava! :rofl: Kuulosti ihan suomiviisulta! :uujee: Hellyn neljään.
Meow cat, please meow back.

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4023
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu »

Sopivan riitaisa, anarkistinenkin. Takaa-ajomusiikkia. Onkohan haettu kimalaisenlento-biisin tunnelmia. 3

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7498
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja klaus-12 »

Mukavan huoleton kappale, neljä
:norja: :norja: :norja: :norja:
Žvižej fucked up the solo

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 14530
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja Samiasd »

Plussaa siitä, että erottuu aikakauden kappaleista. On tämä kappaleenakin aika mielenkiintoinen ja hieman hysteerinenkin. Kolme tähteä.
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11507
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Norja 1968: Odd Børre – Stress

Viesti Kirjoittaja romualdo »

akuankka13 kirjoitti: 23 Joulu 2012, 19:14 Nerouden huippu, mahtava jankkaus. Viisi tähteä.



Ai jaaa... ois hywin mielenkiintoista kuulla, miten avaisit tätä mielipidettäsi, hieman ... siis, muutamalla lisä sanalla .... !???

Vastaa Viestiin