Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Gianni Mascolo – Guardando il sole

*****
4
14%
****
5
17%
***
10
34%
**
5
17%
*
5
17%
 
Ääniä yhteensä: 29

Avatar
kais(t)a
VIP-emäntä
VIP-emäntä
Viestit: 17409
Liittynyt: 24 Heinä 2005, 00:51
Paikkakunta: Tampere

Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja kais(t)a »

:sveitsi:
Kuva
Maa: Sveitsi
Vuosi: 1968
Kappale: Guardando il sole
Esittäjä: Gianni Mascolo
Säveltäjä: Aldo D'Addario
Sanoittaja: Sanzio Chiesa
Kapellimestari: Mario Robbiani
Sijoitus: 13./17
Pisteet: 2
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1968ch
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/50s_60s/Swi ... d1968.html

Helmikuussa 1968 italialainen Gianni Mascolo tuli ja valoitti Sveitsin karsinnat kappaleellaan "Guardando il sole". Arvovaltainen tuomaristo valitsi hänen lempeän italiankielisen rallatuksensa Sveitsin edustuskappaleeksi kuuden kilpailukappaleen joukosta. Kappaleen oli säveltänyt Aldo D'Addario ja sanoittanut Sanzio Chiesa.

Noustessaan Lontoon viisulavalle huhtikuussa 1968 Gianni ei todellakaan ollut enää mikään aloittelija musiikkimaailmassa. Gianni oli jo kymmenvuotiaana liittynyt kuuluisan milanolaisen oopperatalon La Scalan poikakuoroon, jossa lauloi aina äänenmurrokseen saakka. Tämän jälkeen Gianni opiskeli Milanon konservatoriossa, josta valmistui pääaineenaan pianonsoitto. Ennen viisuja Gianni oli hankkinut kansainvälistä kilpailukokemusta esimerkiksi duetoimalla San Remossa itse Dusty Springfieldin kanssa.

Kokemus ei kuitenkaan siivittänyt Giannia euroviisumenestykseen. Pisteidenlaskussa kappale sai ainoastaan kaksi pistettä Jugoslaviasta, jolla irtosi jaettu 13. sija yhdessä Itävallan kanssa. Taakse jäivät ainoastaan yhden pisteen Suomi ja Alankomaat. Euroviisujen jälkeen Gianni julkaisi vielä yhden singlen kunnes vetäytyi kokonaan musiikkia-alalta. Sittemmin herran tiedetään isännöineen vaimonsa kanssa ravintolaa Isossa-Britanniassa.


Kuva
Послушай - у сердца голос мой.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

:sveitsi: :sveitsi:

Mahtipontisuutta oli, mutta se ei tällä kertaa kovinkaan paljoa iskenyt.
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5194
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen »

Kuuntelin juuri äsken ihania, etnisiä, hytkyttäviä turkkilaisviisuja ( :ihana: ), ja niihin verrattuna tämä Sveitsin kökkäre tuntuu aivan auttamattoman epäkiinnostavalta. Hooh.

** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja" (Suomen viisukarsinnat -62)

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13257
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja AntSa »

Aivan tyylikäs balladihan tässä. Muttei ole juuri tullut kuunnelluksi. Jotain uupuu. Lieneekö omaperäisyys?

KOLME! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja Leo »

Alku ja säkeistö ovat todella kauniit ja hienot, ihan huippua. Mutta kertosäe lähtee omiin sfääreihin, niin myös "maskuliini-Gianni" ja tunnelma aavistuksen lässähtää. Loppu on taas euroviisumaisen tyylikäs. Giannin ääni on kuin hunajaa korville, kuulee selvästi, että koulutettu on. Ilmeisesti hänen laulukiintiönsä tuli nopeasti täyteen, koskapa vaihtoi alaa. Ei minusta kuulunut heikoimmin sijoittuneiden joukkoon. Vuonna 1968 taso oli ... tasokas :heh: Kyllä: nelosen saa Sveitsi-68.

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1937
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja Hapa »

Onneksi Gianni sai viime tipassa, viimeiseltä tuomaristolta 2 pinnaa, jotka pelastivat viimeiseltä sijalta. Oikein hyvä balladi komeasti tulkittuna. 4 pinnaa.
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Taitaa olla oppikirjaesimerkki täydestä ylitulkinnasta :miettii: :heh: - ja huomatkaa, tämän sanon minä, jonka mielestä sata lasissa ja täysillä heittäytminen on 90% tapauksita erittäin perusteltua. Mutta tämä kuuluu niihin 10% katastrofeihin, laulu on niin täynnä koukkuja - niekuiksiko niitä sanotaan -, tietoista sortamista jne itkunsekaisuutta ja paatosta ja kaiken kruunaa suorastaan taaperoikäinen nyykäisy yh-hy(-hy) kohdassa 2:40. Sori nyt vaan tämä pikkutarkka ilkkuminen, mutta kun kappaleessa ja sovituksessa on etenkin säkeistöissä sellaista ilmavuutta, joka suorastaan huutaa vaivatonta musikaalista lurittelua, sitä jolla ne croonerit saavat kaiken kuulostamaan helpoimmalta ikinä, tai jotkut royorbisonit. Tämä menee niin suoraan sanottuna p*rseelleen koko tulkinta, että harvemmin parempaa - tai siis pahempaa - esimerkkiä kuulee. Yksi - ilmeisen taitava kaveri, tahatonta komiikkaa niin sellaista rokotetaan vähän armotta.

E: yön yli nukuttuani on pakko vielä kysäistä, että eihän tämä ole mikään vitsiviisu? :heh: -lempiaiheeni, mutta eipä taida ironiasta olla kyse, pieleen sellaisenakin menee, koska tyylittely ei ole riittävän terävää, sitä yhyhy nyyhkäisyä lukuunottamatta. Joka koko kysymyksen herättääkin.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja mpappa »

Upea viisu. Ja tulkintakin eri maailmasta kuin useissa ohkaisissa laulelmissa.
Love shine a light

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja Leonardo »

Olen kyllä ta1jan kanssa samaa mieltä siitä, että tämä jos mikä on ylitulkintaa - vaikka en siitä ihan niin paljon rokotakaan. :hali: Mahtipontisuus on hyvää, paatoskin toisinaan, mutta nuo kohdat, joissa ei tiedä itkeekö vai nauraako esittäjä, ovat minusta todella ärsyttäviä. Kun sitä samaa vielä jatkuu pitkän aikaa, alkaa puistattaa. Giannin puku oli lisäksi yhtä ällöttävän värinen kuin Mikael Saarella UMK:ssa tänä vuonna - siis aivan kamala. :nohyi: Mutta itse melodiasta ja kappaleen rakenteesta minulla on vain positiivista sanottavaa. :joojoo:

Heikot kolme tähteä.

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Vanajan taka

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja akuankka13 »

Kivaa huutamista, kolme tähteä.
Qaj.

Avatar
jee euroviisut
Press
Press
Viestit: 19756
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut »

Leppoisan rauhallinen iskelmähän tässä. Mukavat kolme. :)

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11507
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja romualdo »

AIWAN ihana... aiwan ihana... yks kautta aikojen upea-äänisimmistä ESC-solisteista... jahhh, ... muistan kun Me Naiset lehdessä oli ehkä 2-sivun mittainen juttu näistä kisoista. Ja mukana oli kuva myös tästä mies solistista... ja siinä oli kuvatekstissä jotenkin maininta siihen malliin että kisojen epäistuvin puku oli tällä herralla... ja kyhlä tuo rätti puristi kainaloistakin aikalailla .... Mutta siis MIKÄ ÄÄNI hänellä onkaan, - voi tsiisus ja ristus ja riettahan nahka ja notta tuota...! Myös tuo kohdassa 2:41 liikutuksesta ja pakahduksesta kertova loppuähkäisykiekaisu on aina hellyyttävän mieleenpainuvaa, nimenomaan uroksen suusta... kts. esim. Souvarit ja Lasse Hoikan tulkinta --- noh nyt en saa kappaleen nimeä mieleen - lupaan palata asiaan ....! n. 4.8 pist. tahi siis 5 pist. tuo vuosikerta KUN oli niin hävyttömän hyvä! Tai olisi ollut erinomainen tai onkin mut vieläkin täydellisempi jos Norjasta olisi ollut sen kammotuksen tilalla joku kunnon hempeily sekä Kristiinan tilalla Johnnyn unohtumaton kesälaulu Kissankellojen Aikaan ..... :ihana:

Ja tuo a-osa, TEHOKEINOJEN TEHOKEINO OMPI TUO sävelasteikon hienovireinen doo;sta siirtyminen viereiseen reehen.... "Iooo vorei...." joka toistuu usein laulussa on siis niin kaunista kuunneltavaa... seesteistä... varsin asennoista riisuvaa.... riisuvaa.... !? tyyppi-60-luvun-mahtipontista-piisiä kuunnellessa tuli mieleen eräs Mari Rantasilan esittämä ja aikoinaan hienoista kohuakin saanut kappale Auringossa... nuoren naisen hmmm... masturbaatio kokemuksista... "Vie pientä kättä ylös ja alas ..." ... Kun aurinko lämmittää... En huomannut tarkistaa että oliko kappaleen esittelyssä biisin nimi kännetty muotoon jona olen sen oppinut tuntemaan eli "Katsellessa Aurinkoa" <3
on muuten aika vaarallista puuhaa siis tuo auringon kahtelu... ei missään nimessä ainakaan iliman hitsaajan laseja... tai sitä moninkertaista valottamatonta filimiä.
Viimeksi muokannut romualdo, 15 Syys 2018, 23:26. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 36559
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

Menipäs se koomisen mahtipontiseksi kohellukseksi. En pitänyt sitten yhtään! Yksi tähti.
Meow cat, please meow back.

Avatar
1sapappa P1ngv11n1
Siemailija
Siemailija
Viestit: 168
Liittynyt: 30 Joulu 2014, 18:34

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja 1sapappa P1ngv11n1 »

.
Viimeksi muokannut 1sapappa P1ngv11n1, 25 Kesä 2020, 11:15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 14530
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja Samiasd »

Todella mitätön jollotus, jossa ei ole melodiaa eikä tämä herätä juuri minkäänlaisia tunteita. Yksi tähti.
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11507
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja romualdo »

tapanani on tietysti silloin et tällöin käväistä täälä Wiisulasa, lukemassa naturl. etenkin omien suosikkieni saamia arvosteluja ja kommentteja. jos ny tekisin arvojärjestys listaani tämän yhden kautta aikojen korkeatasoisimman vuosikerran annista nii kyl siel kärjessä taitaisivat olla just nu Sveitsi sekä Itävalta, sijoja nyt voisi vaikka jakaakin, Espanjan, Saksan ym. ahtaduttua tönien samalle porraspuulle... huh, mielettömiä (kas jos minäkin ottaisin tuon muovi..-muoti-sanan käyttöön, siis)
tämä parinumeroa liian pieneen toffeen (AH!) väriseen pukuun ahtautuneen laulukomeetan ääni pistää edelleen munasarjani värisemään ja oloni warsin haltioituneeksi joten..., pitemmittä puheitta, jatkakaa..., sillä nostalgia se on joka jyrää...

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11507
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Sveitsi 1968: Gianni Mascolo – Guardando il sole

Viesti Kirjoittaja romualdo »

Hapa kirjoitti: 30 Syys 2013, 23:22 Onneksi Gianni sai viime tipassa, viimeiseltä tuomaristolta 2 pinnaa, jotka pelastivat viimeiseltä sijalta. Oikein hyvä balladi komeasti tulkittuna. 4 pinnaa.


----
....




niimpätiniimpäti, joku tuola pohtii ja on sitä mieltä että täs oli ylitulkintaa, nojoo... kylhä puhetta maailmaan mahtuu ja paljon sitä asiatonta...kin ... kyynisyyshän on kauhean suurta muotia, ... nykyään ....

Vastaa Viestiin