Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

*****
11
20%
****
17
31%
***
12
22%
**
12
22%
*
2
4%
 
Ääniä yhteensä: 54

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja lharju »

:italia:
Kuva
Maa: Italia
Vuosi: 1990
Kappale: Insieme: 1992
Esittäjä: Toto Cutugno
Säveltäjä: Salvatore Cutugno
Sanoittaja: Salvatore Cutugno
Kapellimestari: Gianni Madonini
Sijoitus: 1./22
Pisteet: 149
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1990it

Salvatore ”Toto” Cutugno (s. 7. heinäkuuta 1943) on yksi nimekkäimpiä Eurovision laulukilpailuun 1990-luvulla osallistuneita artisteja. Hän on luonut vaikuttavan uran niin säveltäjänä kuin laulajana, ja nauttinut suuresta suosiosta myös kotimaansa ulkopuolella. Jo pelkästään Toton sooloura sisältää suuren määrän ikivihreitä hittejä, lukuisia tunnustuksia ja hyviä sijoituksia San Remon laulukilpailuista. Lisäksi hän on säveltänyt musiikkia muille, varsin nimekkäillekin artisteille, kuten muun muassa Mireille Mathieulle, Joe Dassinille, Dalidalle ja Domenico Modugnolle. Monet Toto Cutugnon sävellykset ovat nousseet suuriksi menestyksiksi ympäri Eurooppaa. Suomalaisille tutuimpia Cutugnon sävellyksiä lienevät Tapani Kansan esittämä Sulle, Dannyn Kuusamo, Markku Aron Etsin kunnes löydän sun, Marionin Señorita por favor, Paula Koivuniemen Hei, buonanotte sekä Kari Tapion Juna kulkee – ja tietysti Olen suomalainen, suomenkielinen versio Cutugnon suurhitistä L’italiano, jonka alkuperäisversio nousi listoille kolmessa maassa.

Toto Cutugno aloitti musiikin harrastamisen jo nuorena, hänen trumpetisti-isänsä innoittamana. Jo teini-ikäisenä hän soitti rumpuja erilaisissa bändeissä ja saavutti suosiota haitarinsoittokilpailuissa. Ensimmäiset Italian ulkopuoliset esiintymiset Toto teki 19-vuotiaana, kun hän liittyi jazz-yhtyeeseen, joka esiintyi useita kuukausia Suomessa.

Varsinainen läpimurto tapahtui 70-luvun puolivälissä. Vuonna 1974 Toto liittyi Albatros-yhtyeeseen, jonka ensimmäinen levytys oli Africa vuodelta 1975. Samana vuonna Joe Dassin levytti laulun ranskaksi, ja siitä tuli suuri menestyshitti. Seuraavana vuonna Albatros osallistui San Remon laulukilpailuun mystisellä Volo AZ504 –laululla, joka sijoittui hienosti kolmanneksi. Albatros hajosi 1970-luvun lopulla ja siitä lähtien Toto on esiintynyt ja levyttänyt pääosin soolona. Kotimaansa Italian lisäksi Toto Cutugno on julkaissut useita levyjä muun muassa Espanjassa.

Vuonna 1980 Toto Cutugno voitti San Remon laulukilpailut laululla Solo noi. Seuraavan kerran hän osallistui kilpailuihin vuonna 1983 ja oli mukana siitä lähtien poikkeuksetta lähes vuosittain. Aikaisemmasta voitostaan huolimatta Toto Cutugno alkoi kantaa kilpailussa ”ikuisen kakkosen” leimaa, sillä hän saavutti hopeamitalin neljä kertaa peräkkäin vuosina 1987-1990.

Cutugno oli 80-luvun mittaan useasti ilmaissut tahtonsa edustaa Italiaa Eurovision laulukilpailuissa. Vuonna 1990 tähän tarjoutui viimein mahdollisuus, kun San Remon voittanut Pooh-yhtye kieltäytyi euroviisuedustuksesta. Seuraavaksi mahdollisuutta päästä edustamaan Italiaa Zagrebin Eurovision laulukilpailuun tarjottiin kilpailussa toiseksi sijoittuneelle Toto Cutugnolle.

Euroviisuja varten Toto sävelsi laulun Insieme: 1992 (suom. Yhdessä: 1992). Laulu oli avoin ylistys Euroopan yhdentymiselle ja vuonna 1992 solmittavalle Maastrichtin sopimukselle, jossa solmittiin Euroopan unionin synty ja sen sisämarkkinoiden avautuminen. Laulun levytetty versio kesti yli 4 ja puoli minuuttia, joten Euroviisuja varten laulua oli tiivistettävä alle kolmeminuuttiseksi.

Zagrebin Eurovision laulukilpailuissa 5.5.1990 Italia esiintyi laulukavalkadin neljänneksi viimeisenä – esiintymisnumerolla 19. Italian delegaation ainoat esiintyjät olivat Toto Cutugno ja kapellimestari Gianni Madonini. Taustalaulajiksi Kroatian yleisradioyhtiö lainasi Pepel in kri –lauluyhtyettä, joka oli edustanut Jugoslaviaa Euroviisuissa vuonna 1975.

Insieme: 1992 toi Italialle maan toisen euroviisuvoiton. Laulu keräsi 149 pistettä. Yli puolet äänestävistä maista oli sijoittanut laulun kolmen parhaan joukkoon, tosin täydet 12 pistettä Italia sai vain kolme kertaa (Espanjalta, Irlannilta ja Kyprokselta). Vain kaksi maata jätti laulun pisteittä (Iso-Britannia ja Norja). Voitto oli selkeä, vaikka ei täysin ylivoimainen: jaetulle toiselle sijalle päätyneet Ranska ja Irlanti saivat 17 pistettä vähemmän kuin Italia. Ennen voittolaulun uusintaesitystä katsojat saivat ihmetellä Toton valkoiselle paidalle ilmestyneitä omituisia mustia läikkiä - ilmeisesti voiton huuma oli saanut hänen hiusvärinsä valumaan ja tahrimaan paidan. Onneksi Toto sai lainaksi tumman puvuntakin ennen kuin hän astui lavalle vastaanottamaan palkintonsa.

Toto Cutugnon voiton myötä Italia sai järjestettäväkseen seuraavan vuoden Eurovision laulukilpailut. Kilpailun juontajiksi pestattiin molemmat Italian euroviisuvoittajat, Toto ja Gigliola Cinquetti. Kilpailun juontosuoritus on jäänyt euroviisuhistoriaan lähinnä sen kaoottisuudesta ja sekavuudesta. Toto Cutugno höpötteli mitä sattui ja juonsi enimmäkseen italiaksi, sillä herran kielitaito osoittautui illan aikana sangen puutteelliseksi. Kummallakaan juontajalla ei tuntunut myös olevan kovinkaan selkeää käsitystä tapahtuman kulusta ja kisan säännöistä.

Toto Cutugnon ura on jatkunut euroviisuvoiton jälkeen edelleen komeana. Hän on vakiinnuttanut asemansa italialaisen iskelmämaailman legendana. Uusia levytyksiä syntyy edelleen säännöllisesti, ja hänen konserttinsa ovat suuria yleisömenestyksiä. Eurovision laulukilpailun voitto on ollut loppujen lopuksi Toton uralla vain yksi tunnustus muiden joukossa, eikä Insieme: 1992 noussut missään vaiheessa läheskään niin suurkesi menestykseksi kuin Toto Cutugnon suurimmat hitit.

Kari Tapio - Lapset Suomenmaan (Spotify)

Toto Cutugno San Remossa:
1976 Albatros - Volo AZ 504
1977 Albatros - Gran premio
1980 Solo noi
1983 L’italiano
1984 Serenata
1986 Azzurra malinconia
1987 Figli
1988 Emozioni
1989 Le mamme
1990 Gli amori
1995 Voglio andare a vivere in campagna
1997 Faccia pulita
2005 Come noi nessuno al mondo
2008 Un falco chiuso in gabbia
2010 Aeroplani
Kuva
Kuva
http://www.totocutugno.net/
http://www.totocutugno.es/
Viimeksi muokannut lharju, 13 Tammi 2011, 17:49. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Toni »

Onhan se nyt hyvä, herranjumala! Mutta minulla on jäänyt puuttumaan sellainen henkilökohtainen tunnelataus tätä euroviisuvoittajaa kohtaan. Sellainen lataus johdattaisi tämän viiteen tähteen. Neljän paremmalle puolelle tähtitaivaalla ylletään, mutta viiteen ei ole rahkeita.
lharju kirjoitti:Vuonna 1974 Toto liittyi Albatros-yhtyeeseen, jonka ensimmäinen levytys oli Africa vuodelta 1975.
Toton "Africa" :rofl:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Halla
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3564
Liittynyt: 21 Elo 2005, 22:10
Paikkakunta: Turku

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Halla »

Periaatteessa tylsä ja kamala biisi, mutta oma väärinkuulemiseni on tuonut tähän niin paljon huumoria, että pakko antaa kolme tähteä. :heh: Insieeeeeeme! Tonight you rock, you rock! :violette:
Se on paljon parempi.... ettei ala ittellensä mitään rimoja duunailemaan minnekään tai kurottaa minnekään... -Remu-

Avatar
tonywerner
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja tonywerner »

Ensinnäkin: Kiitokset nimiTietäjä lhrajulle upeasta esittelystä :hali:
Sittenkin: Itse henkilökohtaisesti pidän tästä kappaleesta ja etenkin sen live-esityksestä neljän tähden verran eli aika paljon, vaikka tiedän että monikaan ei pidä tätä minään. Lisäksi arvasin vuonna 1990 illan aikana, että tämä voittaa :ylppis:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
tonywerner
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja tonywerner »

Toni kirjoitti:Toton "Africa" :rofl:
:hihi: Enpä ollut tuota yhteensattumaa aiemmin tajunnutkaan :uujee: Tää "Africa" on kuitee se "Kuusamo" :joojoo:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Leo »

Hienoa, että Italia voitti euroviisut! Tosin monille tuli yllätyksenä, että voittaja oli juuri tämä laulu, eikä joku niistä klassikoista, millä maa on vuosien varrella euroviisuihin osallistunut. Oli myös hienoa, että niinkin nimekäs artisti, kuin Toto Cutugno osallistui kisaan ja vieläpä voitti sen!
Minä pidän tästä kappaleesta. Melodia on hieno ja jää mieleen. Sopivasti myös mahtipontisuutta. Levyversio on aika pitkä(veteinen), mutta liveversio Zagrebissa oikein hyvän kuuloinen. Toto oli mies paikallaan laulajana viisuissa, mitä ei taas voi ollenkaan sanoa seuraavan vuoden juontokatastrofista.
Annan neljä tähteä.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

:italia: :italia:

Parempiakin olisi ollut voittajaksi tarjolla tuona vuonna. :roll:
Toni kirjoitti:
lharju kirjoitti:Vuonna 1974 Toto liittyi Albatros-yhtyeeseen, jonka ensimmäinen levytys oli Africa vuodelta 1975.
Toton "Africa" :rofl:
Tuli ensimmäisenä tietenkin mieleen tämä kappale. :heh:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5195
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen »

Ehdottomasti Italian parhaita viisuja! Tämä on hieno kappale kaikessa mahtipontisuudessaan, ja mielestäni Toton esityksessä on juuri sopivasti asennetta. Juuri oikea voittaja saatiin syntymävuoteni Euroviisuihin! <3

**** tähteä.
Viimeksi muokannut Valkealalainen, 28 Elo 2013, 06:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja" (Suomen viisukarsinnat -62)

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 36596
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

Tämä on yksi niistä kappaleista, joita rakastan. :ihana: Todella mahtipontinen ja huikaiseva, en voi antaa kuin viisi!
Meow cat, please meow back.

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 16170
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja ESC93 »

TomppaJr kirjoitti:Tämä on yksi niistä kappaleista, joita rakastan. :ihana: Todella mahtipontinen ja huikaiseva, en voi antaa kuin viisi!
Lisään vielä tuohon, että tämä on varmasti kaikkien aikojen 10 parhaan viisun listallani, ehkä jopa Top 5 :ihana:
Kur protestojmë e nga dremitja kolektive zgjohemi
Ne përsërisim, përsërisim, përsërisim

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

Todella masentavaa, että kaikkien upeiden Italian edustusviisujen joukosta tämä nousi voittajien joukkoon. Itselläni se ei ole edes oman vuotensa kymmenen parhaimman kappaleen joukossa. Kolme tähteä kuitenkin. Onhan tää voittajabiisinä kuitenkin aivan omalla tasolla kuin vaikka Rock Me ja I Wanna -kamaluudet. :draamaa:

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8841
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Vanajan taka

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja akuankka13 »

Ihan mukavan muheva, neljä tähteä.
Qaj.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13258
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja AntSa »

Minuun tämä ei ole milloinkaan oikein iskenyt. Tästä vuodesta löytyy niin monta parempaakin ehdokasta. A-osassa on kuitenkin sellainen hieno jännite, josta pidän. Annetaan tänään, tässä ja nyt heikohkot KOLME tähteä.
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Leonardo »

Minä olen aina pitänyt tästä mahtipontisesta Euroopan yhdentymisen ylistyslaulusta. :ihana: Silloin tässä oli paljonkin tunnelatausta mukana, elettiinhän historiallista murrosvaihetta ja uuden Euroopan syntymisen aikaa, eikä sen puolesta vahvasti kantaa ottaneen tyylikkään sävellyksen voitto ollut ainakaan minulle lainkaan yllätys eikä myöskään pettymys. Sopi hienosti aikaansa. Minusta tämä on yksi aliarvostetuimpia voittosävelmiä (joku muukin on tässä ketjussa jo mainittu :heh: ). Tuon englanninkielisen toistofraasin olisi kyllä voinut jättää väliin tai siis paremminkin pitäytyä kokonaan italiankielisessä tekstissä. Hieman jäin odottamaan vielä vahvempaa kasvua ja huipentumaa, jolloin täysi tähtimäärä olisi syttynyt Euroopan taivaalle tuikkimaan.

Vahvat neljä tähteä.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11508
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja romualdo »

jooh... Antsa mainitsi tuon jännitteen tuossa a-osassa, ja minutkin se naulasi heti alkuunsa... on se hieno, ja samoin tuo kertosäe... siis jos jollekin laululle olisi odottanut voittoa italian kohalla niin mikäpä muukaan se olis voinu olla kuin tämä... ylistuslaulu EU:lle...justjoo ja siinä systeemissä taas on huonoa vähintäänkin se toinen puoli... 4 pist. ai että se olikin tuo v. -75 eustusryhymä... no ilimankos se kuulostikin nii hyvältä...

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2667
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies »

Mahtipontinen ja mieleenjäävä. :peukku: Kuuluu myös niihin viisuihin, joita voi sanoa hyvin tuotetuksi. Neljä tähteä.
"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion."
Steven Weinberg

Avatar
jee euroviisut
Press
Press
Viestit: 19774
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut »

Taas näitä aivan liian syrjittyjä viisuvoittajia. :ylppis: Varsin mieleenjäävää ja mahtipontista. Joo, on olemassa paljon sellaisia viisuja, joissa mahtipontisuudesta ei ole hyötyä, mutta tässä se todella toimii. Muistan, että jo yhdellä kuuntelulla opin ulkoa, miten tämä menee.

Neljä. :ihana:

Avatar
Piggybank
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2213
Liittynyt: 14 Loka 2009, 18:30
Paikkakunta: Tampere

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Piggybank »

Pidän kappaleen mahtipontisuudesta. Se tuntuu jotenkin mieltäylentävältä. :) Kolme tähteä.
"Että siellä sitten ne, ne ei oo viisubileet, mutta ne on viisubileet"
- N20

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Hazel »

MuzaMaza kirjoitti:Todella masentavaa, että kaikkien upeiden Italian edustusviisujen joukosta tämä nousi voittajien joukkoon.
No niinpä :niinpa: Tämä on yksi kaikkien aikojen inhokkivoittajistani, en vaan löydä tästä juuri mitään hyvää.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Mr Kite »

Italian toinen viisuvoitto tuli siis Toto Cutugnolle. Ensimmäisenhän otti vuonna 1964 Gigliola Cinquetti. Muuten, hienoja artisteja/laulajia molemmat sekä Toto että Gigliola. - Italian viisussa oltiin tuolloin 1990 mukavasti,sopivasti ajan hermolla, koska tässä laulettiin Euroopan yhdentymisestä ja sellainen prosessihan oli silloin käynnissä. Esityksessä oli minusta jäntevä, vahva, toimiva kokonaisuus. Ihan kelpo viisu. - Ei tämä laulu nouse kuitenkaan minusta Italian kaikkein parhaimpien klassikkoviisujen joukkoon, koska Italialla on vuosikymmenten aikana ollut parempiakin viisuja.

Kolme vahvaa tähteä.

Avatar
Aintsu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17126
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Aintsu »

IHANA Toto! :ihana: Mahtipontinen sävellys, joka kasvaa ja kasvaa loppua kohti! Tiedän tosiaan kuuluvani vähemmistöön, mutta mielestäni tämä oli täysin ansaittu voittaja. Kirkkaasti tuikkivat viisi tähteä! :tapu:
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better

Avatar
Maarushka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3115
Liittynyt: 23 Tammi 2005, 22:53
Paikkakunta: Helsinki

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Maarushka »

Levyversio on varsinaista unilääkettä, mutta livevetoa katsellessa tuli taas ihan hyvät fiilikset. Mutta kun Totolla on noita mahtavampiakin biisejä ollut, niin onhan tämä nyt aika vaisu. Oman aikakautensa tuotos, jolle en kuitenkaan voi enempää antaa kuin kolme tähteä.
I don't want more choice, I just want nicer things!

Avatar
Weewa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9448
Liittynyt: 17 Marras 2003, 15:23
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Weewa »

Mä olen tästä tykännyt aina. :ylppis: Ja ei mikään ihme, että tämä laulu voitti, koska tämä vaan toimii lavalla! :peukku: Todella hyvin esitetty livenä. Tässä on vahva tulkinta ja kappaleessa on syvyyttä. Viisi tähteä. :joojoo:
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.

Avatar
Viisuboy
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 950
Liittynyt: 10 Heinä 2011, 14:14

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Viisuboy »

Ihan ok biisi Totolta 3 tähteä
"When the hopes keep on fading
All the pieces I'm saving
Remind me that I am strong enough to
Make my puzzle of dreams"

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4002
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Viisufani »

Aivan parhaita kaikinpuolin, lauletaan ajankohtaisesta aiheesta tuolla ajalla ja melodia on lähes mestarillinen. Kuuntelee mielellään toisenkin kerran, kuten niin monet hyvät eurovisut. Tämän erityisesti. Onhan tämä muutenkin jollain tavalla aika merkittävä euroviisu mielestäni, muutenkin kuin sen hyvän tason vuoksi. Oikea euroviisujen euroviisu. Legendaarinen euroviisu. Sijoittaisin tämän laulun Parhaat euroviisut kautta aikain -listallani noin sijalle 12. (Listalla on yli 140 laulua.)
Paremman maailman puolesta.

Avatar
Aleksi
Press
Press
Viestit: 20384
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Aleksi »

Ilman aika hyvää kertosäettä tämä kappale on melko mitätön. Ei lähelläkään viisuvoittoa minun puntarissani, mutta annettakoon tälle kolme tähteä.
Got a fire and a country heart 🔥

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7501
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja klaus-12 »

Ikivihreä, mutta tylsäksi jäävä, vaikka laulusuorituksen puhtaus tekikin vaikutuksen
:stara: :stara: :stara:
Žvižej fucked up the solo

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 14530
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: Italia 1990: Toto Cutugno – Insieme: 1992

Viesti Kirjoittaja Samiasd »

En minä nyt tälle voittoa olisi antanut, vaikka ei olekaan huono kappale. Komeasti Toto kappaleen esittää ja tässä on sopivasti mahtipontisuutta. Neljä tähteä.
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

Vastaa Viestiin