Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Alexandros Panayi - Sti fotia

*****
26
49%
****
15
28%
***
9
17%
**
2
4%
*
1
2%
 
Ääniä yhteensä: 53

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Toni »

:kypros:
Kuva
Maa: Kypros
Vuosi: 1995
Kappale: Sti fotia
Esittäjä: Alexandros Panayi
Säveltäjä: Alexandros Panayi
Sanoittaja: Alexandros Panayi
Kapellimestari: Giorgos Theophanous
Sijoitus: 9./23
Pisteet: 79
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1995cy
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Cyprus1995.html

Alexandros "Alex" Panayi syntyi muusikkoperheen vesaksi Nikoasiassa, Kyproksella. Isä Panayiotis on maassaan tunnettu mies, sillä hän perusti aikoinaan Kyproksen ensimmäisen sinfoniaorkesterin, äiti Klairy puolestaan on tunnettu pianisti. Ei ollut siis ihme, että myös Alexin musiikilliset lahjat huomattiin jo varhain. Jo 18-vuotiaana ihmelapsi Alex oli maansa tunnetuimpia laulajia ja taitavimpia säveltäjiä. Kyproksen saarelta tie johti musiikkiopintoihin arvostettuun Berklee College of Music -opinahjoon Bostoniin, Yhdysvaltoihin, jossa on opiskellut paitsi Melissa Etheridgen ja Meredith Brooksin kaltaisia tunnettuja musiikkitähtiä, myös kyproslaisia euroviisuedustajia, kuten Christina Argyri, Marlain Angelidou sekä Evridiki. Viiden vuoden opintojen aikana Alex tutustui jazzin saloihin ja teki yhteistyötä mm. Billy Joelin kanssa.

Euroviisukokemusten keräämisen Alex aloitti jo teini-ikäisenä poikana, vuonna 1989. Tuolloin, kuten kaksi vuotta myöhemminkin, hän lauloi maansa taustakuorossa eurovision laulukilpailun kansainvälisessä finaalissa. Kyproksen euroviisukarsintaan Alex osallistui ensimmäisen kerran vuonna 1990. Tuolloin sijoitus oli kolmas laululla "Pistevo". Niin ikään kolmas sija oli tiedossa vuonna 1993 laululla "Yia sena tragoudo". Kolmas kerta sanoi kuitenkin vuonna 1995, kun miehen opiskelukiireet vihdoin hellittivät. Kyproksen karsinnan finaaliin vuonna 1995 osallistui yhteensä seitsemän kappaletta. Evridikin sekä hänen silloisen aviomiehensä, säveltäjä Yiorgos Theofanousin juontamassa kilpailussa teki debyyttinsa myös nuori mies nimeltään Michalis Hadjiyiannis, mutta hänen vuotensa oli vasta tuleva. 20-henkinen tuomaristo valitsi ylivoimaiseksi voittajaksi dramaattisen, Alex Panayin säveltämän, sanoittaman ja esittämän laulun "Sti fotia" (Tulessa).

Dublinin euroviisufinaalin kilpailunumeroksi arvottiin numero 17. Alex antoi taustakuoroineen lavalla teatraalisen ja energisen esityksen, joka oli orkesteroitu kyproslaiseen ja herralle ominaiseen tapaan erittäin mahtipontisesti. Taustakuorosta löytyi paitsi Alexin vanhoja koulukavereita, myös vanhoja taustakuorolaisystäviä edellisiltä euroviisumatkoilta. Lisäksi lavalla nähtiin One-poikabändissä vuonna 2002 Kyprosta edustanut Philippos Constantinos sekä vuoden 2000 duettopari Christina Argyri. Kovat odotukset palkittiin 9. sijalla eivätkä korkeammatkaan sijoitukset kauaksi jääneet. Kypros sai kerran 12 pistettä, mutta tällä kertaa lahjoittajana ei ollut Kreikka vaan Unkari. Kreikka antoi Kyprokselle tuona vuonna ainoastaan kahdeksan pistettä.

Vuoden 1995 jälkeen jalka eurovisioareenan oven väliin oli saatu jo kertaalleen eikä ajatus uudesta edustuskerrasta lakannut riivaamasta miehen mieltä. Vuonna 1998 Alex duetoi maansa karsinnassa kollegansa Marlain Angelidoun kanssa laululla "Fterougisma" tuloksena toinen sija. Tämän jälkeen Alex on nähty kansainvälisellä euroviisuareenalla vuonna 2000, tuolloin edustamassa maataan yhdessä Christina Argyrin kanssa sekä taustalaulajana mm. voittoisan Helena Paparizoun taustakuorossa vuonna 2005 ja ei-niin-voittoisan Fabrizio Faniellon taustalla vuonna 2006. Viimeksi Alex nähtiin euroviisuareenalla Kreikan taustakuorossa vuonna 2009.

Euroviisuareenojen ulkopuolella Alex on viehättynyt erilaisiin projekteihin, joista lähinnä sydäntä on brittisäveltäjä Matheson Bayleyn kanssa tehty klassisen musiikin projekti, joka tosin poiki melko euroviisuisan lapsen. Native Hue -nimellä siunatun projektin tuloksena nimittäin syntyi vuonna 2003 levyllinen sinfoniaorkesteriversioin sovitettuja euroviisuja. Tällä hetkellä Alex asuu Ateenassa ja työskentelee siellä Kreikan suurimpien pop-artistien kanssa. Miehen pitää kiireisenä myös erilaiset musikaalit sekä musiikin opettaminen.


Kyproksen karsinta 1995

Andrea Aravi - I poli
Michalis Hadjiyiannis - Filise me
Kyros Lontos - Taxidi makrino
Alex Panayi - Sti fotia
Maria Kourou - Kontra ston anemo
Maria Nicolaidou - To telefteo fengari
Michalis Hadjiyiannis - Gramma
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
Kuva
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
jee euroviisut
Press
Press
Viestit: 19756
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut »

Dramaattinen kreikkalaisballadi, ainakin osittain. Säkeistöistä pidän, mutta kertsissä ei ole henkeä. Heikot kolme.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

:kypros: :kypros:

Sarjassamme "ei selvää rytmiä kertosäkeistössä". :joojoo:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Avatar
Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3639
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Zera »

Hyvä viikko viisulassa saa jatkoa :uujee: Kyllä tällekin viisi tähteä lähtee, olen aina rakastanut tälläisia dramaattisen mahtipontisia kappaleita.

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Leo »

Upean mahtipontinen kappale Kyprokselta :ihana: Säkeistössä hienoa kehittelyä ja johdattelua vahvamelodiseen kertosäkeeseen. Tunnelma oli tiheä ja latautunut tässä kappaleessa, siitä plussaa. Lisäksi rytmijako oli kiehtova, (en tosin päässyt perille mikä se oli :mitvit: ). Stailauksessa olisi voinut olla punaisen ohella oranssia (jä koko ryhmälle jotain yhtenäistä), jolloin tuli olisi leiskunut täysillä. Parempaa Kyprosta, siitä nelonen tänään.

Avatar
Aintsu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17126
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Aintsu »

Eräs kaikkien aikojen suosikeistani :ihana: Tunteen paloa, kiihkeyttä, kansallisia rytmejä, upea sävellys ja ihana esittäjä: Ei tälle voi antaa muuta kuin viisi tähteä! Antaisin kuusi, jos voisi. Sen verran rakas kappale tämä minulle on. <3
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13257
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja AntSa »

Ihan mukava, etninen draamapaukkuhan tässä.

NELJÄ! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Leonardo »

Vihdoin taas kunnon mahtipontinen viisu. :uujee: Tässä sitä oli kyllä sitten niin paljon, ettei enempää olisi enää mahtunutkaan. :heh: Pidän kovasti, mahtipontisuuden lisäksi hieno sävelkulku ja sen kehittely, etniset ainekset, intensiivinen tunnelma ja huipentumana upeat rummut. Yhden viisugenren kirkkaimpia helmiä. <3

Viisi tähteä.

Avatar
UFOPOLI
Viestit: 16601
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI »

Vuoden paras ja maan kakkonen. Viisi palloa, tietenkin :ihana:

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11507
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja romualdo »

esc-historian suurin yllätys ja ihmetyksen aihehan oli ylivoimaisesti tuo kreikan oudon kumman nuiva suhtautuminen kyproslaisten lauluun sillä hehän antoivat tälle upealle rymistelylle siis vain nuo... no sinänsä ihan mukavat 8 pistettä muttt kuiteskii ... ei mahdu mitenkään aivokoppaan..ei .... hieno, hieno on tämä laulu... sanat loppuu, noh pisteet puhukoon puolestaan... ja sitäpaitti melkein kaikki on jo tuossa edellä sanottu .... n. 4.8 pist.

jk.korjaan 4.5 pistettä riittävät nekin,tälle... pientä tarkennusta...muka. <Odottakaas sitä hetkeä kun mä vielä kuuntelen tämän pitkästä aikaa....
Viimeksi muokannut romualdo, 14 Tammi 2012, 11:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13750
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Serduchka kirjoitti:Sarjassamme "ei selvää rytmiä kertosäkeistössä". :joojoo:
:shock: Niinku miten niin ei? Todella imevä, keinuvasti kiipeävä ja herkullinen rytmitys onkin. En osaa tätä enkä ehdi, mutta jotenkin näin se menee taa taa da da - tta daa daa ja jotain ei symmetrisesti, tms, tarkkakorvaisemmat ja hahmotuskykyisemmät korjatkoon. Mikis Theodorakiksella on jossain Canto Generalin biisissä samaa että oletettavasti joku kreikkalainen etnorytmi, ei mitenkään yllättävästi :heh: . ( :heh: tulee kyllä jotkut flamenco-rytmitkin mieleen) E: nyt häiritsee - minusta kertosäe menee ihan kreikkalasesti (se tanssi) 7/8, mutta kertokaa oikea vastaus :heh:

Kreikkalaisten näissä tämän tyyppisisssä viisuversioissa on usein hyvin totista paatosta, joka tekee etnoiluistaan tunkkaisia ja raskaita, etenkin kun kreikkalainen etnoilu on niin kulutettua, mutta tämä on kiva. Neljä pistettä.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Toni »

Muistaakseni Olli Ahvenlahti sanoi lähetyksessä rytmin olevan 7/8 -rytmi, jota myös makedonialaiset suosivat. :joojoo:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

Toni kirjoitti:Muistaakseni Olli Ahvenlahti sanoi lähetyksessä rytmin olevan 7/8 -rytmi, jota myös makedonialaiset suosivat. :joojoo:
Joo, just tuon takia en pidä kappaleesta. :niinpa: Ärsyttävä ja epäselvä 7/8-rytmi. :jupinaa:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja mpappa »

Kappale viehätti aikanaan kovasti, nyt syystä tai toisesta vähemmän. Kolme tähteä.
Love shine a light

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Mr Kite »

'
Vahva esitys laulajalta. Voimakasta tunteen paloa esitti aidon tuntuisesti ja antaumuksellisesti.

Mutta en useinkaan - poikkeuksiakin on - suuremmin pidä tällaisista raskaan mahtipontisen paatoksellisen sentimentaalisista kappaleista.
Joskus tällaiset kovin mahtipontisen paatokselliset laulut ovat minusta myös siinä rajoilla, etteivät ne lipsahda koomisuuden puolelle. Tämä viisu ei mielestäni kuitenkaan mennyt sille puolelle.

Eikä viisu sävellyksenäkään minua suuremmin sykähdyttänyt.

Toki ihan kuunneltava kipale.

Kolme tähteä.

'

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5194
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen »

Tämähän olikin aika mielenkiintoinen draamapläjäys! :uujee: Pitänee kuunnella enemmänkin.

*** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja" (Suomen viisukarsinnat -62)

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Vanajan taka

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja akuankka13 »

Mahtava 7/8-rytmi, viisi tähteä.
Qaj.

Avatar
--evg
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1832
Liittynyt: 24 Marras 2008, 18:53
Paikkakunta: Tampere

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja --evg »

Oi oon aina rakastanu tätä Kyproksen upeaa viisua <3 se on rajoja rikkova ja muutenkaa ei niin perinteisten standardien sisällä. Täydet ***** tähteä :kups:
IB- International Bullshit

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

On ainakin ollut minulla vahvasti ja väkevästi vuosikertansa ykkösenä. Ehkä vieläkin. Aivan ihanan mahtipontinen ja vaikuttava laulu. Myös Dublinin ulospano oli tehokas. Tykkäsin! Kyllä minä tälle etnoviisulle hellyn täydet viisi antamaan.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 36559
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

Sarjassamme 'ilman pienintäkään miettimistä viisi'! Yksi hienoimmista viisuista ikuna. :ihana:
Meow cat, please meow back.

Avatar
Mikel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1317
Liittynyt: 12 Maalis 2011, 20:43
Paikkakunta: Turku

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Mikel »

En oikein saa otetta tästä kappaleesta. :miettii: Kertsissä on jotain viehättävää, mutta muuten biisi on jotenkin vaikea, junnaava ja liian teatraalinen. Annan heikot kolme tähteä.
But may the slightest light start a fire

Avatar
Subculture
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3677
Liittynyt: 30 Huhti 2004, 12:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Subculture »

Koska vihdoin olen saanut omassa tilastoinnissani Viisulan kiinni, käytän (ehkä) jatkossa arvioinnissa myös sen hetkisiä tilastotietoja.
Kokonaissijoitus 33./530, vuosi 1995 2./9, 1990-luku 6./106, Kypros 1./12
Eli nuo sijoitukset kertovat, että pidän paljon tästä vahvasta esityksestä. Mukana upeasti etnisiä vaikutteita ja sävellys on uskomattoman onnistunut. Sekavat elementit ja mahtipontisuus on saatu pysymään hallitusti kasassa, 7/8 tahtilaji :ihana:
Ehkä Kreikka pelkäsi kilpailutilannetta samantyylisten (Pia prosefhi) dramaattisten etnokappaleidensa välillä ja yritti taktikoida pisteiden annossa. Taktikointi olisi melkeen onnistunut, koska Kypros voitti Kreikan 11 pisteellä.

Unna
Vielä yhdet
Vielä yhdet
Viestit: 677
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 19:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Unna »

Ihanan mahtipontinen biisi ja Alex on lavalla tulta ja tappuraa, kylmät väreet menee esitystä katsellessa. Melkein viisi tähteä, eli neljä. :joojoo:

Avatar
rosetta
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6598
Liittynyt: 05 Helmi 2007, 22:10

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja rosetta »

En tainnutkaan aiemmin kommentoida tätä vaikka äänestinkin; viisi pistettä, tietenkin. Upea, mahtipontinen, ihana kappale. Ja Alex on jumalaisen komea lavalla pitkinen hiuksineen ja nahkahousuineen :ihana:
Sanoitus viitannee esikatseluvideon perusteella antiikin historiaan?

Avatar
maire
Siemailija
Siemailija
Viestit: 187
Liittynyt: 04 Joulu 2014, 19:46
Paikkakunta: Tammisaari

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja maire »

Oi ihana biisi ja ihana esittäjä. Alex sai kreikankielen kuulostamaan niin hienolta että aikoinaan päätin yrittää opetella sitä...yritykseksi jäi :heh:

Mielestäni toiseksi paras viisu ikinä.

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 14530
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Samiasd »

En osaa arvioida tätä puolueettomasti enää nykyään. :heh: Mutta loistava kappalehan tämä on joka tapauksessa. Viisi tähteä.
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

Avatar
Opaline
Siemailija
Siemailija
Viestit: 129
Liittynyt: 25 Maalis 2018, 10:37

Re: Kypros 1995: Alexandros Panayi - Sti fotia

Viesti Kirjoittaja Opaline »

Mitenkäs ihmeessä en ole tätä vielä käynyt kommentoimassa, kyseessä kuitenkin yksi kaikkien aikojen suosikeistani! Biisi ja esittäjä upeita, tämän katson edelleen vähintään vuosittain uudestaan. Viisi tähteä! :ihana:

Vastaa Viestiin